. . lac dalnicCentrul de cercetări subacvatice din județul Covasna continuă activitățile interactiveadresate publicului. Căutarea de comori, șahul și audițiile muzicale subacvatice sunt cuprinse în oferta de petrecere a timpului liber propusă de reprezentanții Centrului.

Potrivit scafandrului profesionist Szabó Jenő, președintele Centrului de Scufundări Subacvatice din județul Covasna, programul „Discover Scuba Diving” – cuprinzând lecții de scufundări și activități interactive derulate sub apă- dar și audițiile subacvatice derulate la Dalnic, au avut succes, de la lansarea lor, atrăgând atât persoane din județ, cât și din alte județe. În ceea ce privește modul de derulare a acestor activități, Szabó Jenő a declarat că:

„Programul <<Discover Scuba Diving>>durează două- trei ore și se adresează celor care doresc să încerce scufundările (…).În cadrul acestuia, se face puțină teorie, se face prezentarea echipamentului,după care participanții sunt invitați să parcurgă un traseu subacvatic de căutare de comori (…). Traseul presupune trecerea printr-un tunel, eliberarea unui peștișor, descoperirea unei comori. Participanții pot face o poză cu cel care păzea comoara, iar după ce ies din apă, primesc o diplomă de participare, și pozele. Cei interesați pot și să joace jah sub apă. Pentru audițiile subacvatice, pentru că vremea este răcoroasă, participanții primesc costume de scufundare, cu care să nu le fie frig. După aceea, li se explică ce se întâmplă în timpul audițiilor (…), și apoi pot pluti pe suprafața lacului și pot asculta muzica preferată (…). De asemenea, pot asculta muzică în căzile din lac. La scufundări am avut mai mulți participanți. Au venit și din Cluj, din București, din Brașov și din Iași. Pentru scufundări au fost cam 50-60 de oameni. Majoritatea celor care au participat la scufundări au participat și la audiții.”- a spus Szabó Jenő.

El a declarat că atât lecțiile de scufundări și celălalte activități interactive derulate sub apă, în cadrul programului „Discover Scuba Diving”, cât și audițiile subacvatice, vor continua până în data de 9 septembrie (a.c.), dacă și condițiile meteo vor permite acest lucru.

Szabó Jenő a precizat că pentru participarea la activități este nevoie de programare și că aceasta poate fi făcută telefonând la numărul: 0755 011 500.

Taxa de participare este de 100 de lei, de persoană, pentru audițiile subacvatice, și de 150 de lei, de persoană, pentru scufundări.

Szabó Jenő are o experienţă de peste două decenii şi jumătate în domeniul scufundărilor și a fost membru al echipei celebrului explorator Jacques Yves Cousteau, în expediţia în Bazinul Hidrografic al Dunării, între 1991-1992, a fost membru în mai multe expediţii de cercetare alături de Marx Thomas – oceanograf francez, şi Jeff Mazoaud, oceanolog american și a fost conducătorul mai multor expediţii de arheologie subacvatică.

În urmă cu doi ani, a amenajat lacul artificial la Dalnic.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail