Polițiștii de la Birourile de Analiză și Prevenire a Criminalității și Siguranță Școlară au desfășurat marți, 6 august, și miercuri, 7 august a.c., activități de informare, educare și conștientizare în taberele de tineret organizate în localitățile Micfalău și Comandău, informează Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Covasna. 

Potrivit sursei citate, aceste activități au fost parte a Campaniei locale „Părinți responsabili, copii protejați!” din cadrul Proiectului „Fără discriminare” și au vizat prevenirea disparițiilor de copii, a plecărilor voluntare, a consumului de substanțe interzise și a criminalității informatice.

Într-un comunicat de presă transmis către Mesagerul de Covasna se menționează că activitățile întreprinse de polițiști alături de participanții la tabere au avut următoarele obiective:

  • Creșterea gradului de conștientizare a participanților cu privire la prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise.
  • Prevenirea criminalității informatice prin informarea despre recunoașterea comportamentelor suspecte în mediul online.
  • Prevenirea vulnerabilităților din interacțiuni online și a cyberbullying-ului.
  • Prevenirea faptelor de discriminare și promovarea unui comportament incluziv.
  • Informarea despre riscurile în zonele turistice, în special cu privire la prezența animalelor sălbatice.

Activitățile desfășurate au inclus:

  1. Discuții interactive cu participanții despre pericolele consumului de droguri și substanțe interzise.
  2. Prezentări și exemple practice privind recunoașterea comportamentelor suspecte în mediul online și măsurile de protecție împotriva criminalității informatice.
  3. Informare despre riscurile socializării nesupravegheate în mediul online și cyberbullying-ului, incluzând modalități de raportare și protecție.
  4. Ateliere de dezbateri despre combaterea discriminării și promovarea respectului reciproc în interacțiuni.
  5. Recomandări privind siguranța în zonele turistice și comportamentul adecvat în caz de întâlnire cu animale sălbatice.

Celor prezenți, atât adulți cât și copii, le-au fost oferite recomandări detaliate, având ca scop principal creșterea gradului de conștientizare și educație preventivă. Prin aceste activități, se contribuie la dezvoltarea unui mediu mai sigur și mai protejat pentru tineri și comunitate, se mai arată în comunicatul IPJ Covasna.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail