Astăzi, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” va organiza o serie de activități cu ocazia împlinirii a 25 de ani de existență a instituției, sub numele pe care îl poartă.

De-a lungul timpului, denumirea școlii a fost modificată de mai multe ori, în concordanță cu noile structuri social – politice, cu scopurile sistemului educativ promovat de autoritățile vremurilor respective. În data de 6 noiembrie 1990, instituția devine ”Liceul Mihai Viteazul”, iar mai apoi, în data de 13.11.2001, ca urmare a faptului că întrunise criteriile de performanță, primește titlul de Colegiu.

Cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani ai unităţii de învăţământ sub numele „Mihai Viteazul”, conducerea acesteia a decis să organizeze o serie de programe, pregătite sub atenta coordonare a profesorilor.

Programul organizat de CNMV a debutat cu câteva zile în urmă.

Astăzi, programul se va derula după cum urmează:

– Între orele 09:00 – 10:00 va avea loc, în Amfiteatrul colegiului, Lansarea ediţiei jubiliare a revistei Proiectului „Arhangheli în toamnă” – Colegiul la împlinirea a 25 de ani de existenţă sub acest nume! – sub coordonarea prof. Stoica Maria, cu participarea elevilor din clasele a IX-a A, a XI-a A, a XII-a C, a VII-a C, și a V-a A.

– Cenaclul literar „După -amiezele poeziei – prof. coordinator Stoica Maria, cu participarea elevilor claselor a IX-a A, a XI-a A, a XII-a C, a VII-a C, și a V-a A și a invitaților de onoare

– Între orele 10:00 – 11:30 se va desfășura programul „Imagini din istoricul şcolii” Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” în comunitatea locală – scurte interviuri, sub coordonarea Prof. Vişan Cristina, Prof. Ligia Ghinea, Prof. Barabas Adriana, Prof. Cimpoca Cristina și cu participarea claselor a XI-a C, a X-a C, a XII-a B, a XII-a D Clubul „The Albatross”.

– În paralel, în sala 18 B a Colegiului, între orele 10:00 – 12:30, va fi prezentată o expoziție tematică – cu lucrări realizate de elevi, ”Întâlnirea generațiilor de ieri și azi”, sub coordonarea prof. Stoica Maria și cu participarea claselor a IX-a A, a XI-a C, a XII-a C și a invitaților de onoare.

– ”Relația Școală-Biserică. Preotul – primul învățător al satului!” – program coordonat de prof. Minculete Mioara și Groza Ioana, cu participarea claselor a V-a A și a V-a B, se va ține în sala clasei a V-a A, începând cu ora 09:00.

. .

– ”Experimente la ore”, program coordonat de prof. Suncă Elena, cu participarea claselor a XI-a A, a XI-a E, a VIII-a C, a VII-a A, se va desfășura în intervalul orar 08:00 – 10:00, în cabinetul de chimie al Colegiului

– Prezentarea laureaților premiului Nobel – prof. coordonatori Ștefan Mariana, Dobrițoiu Rodica și Suncă Elena, cu participarea claselor a X-a B, a X-a D, a X-a A. Programul se va desfășura în cabinetul de științe, între orele 11:00 – 13:00.

– ”Flori de mina”, o expoziție cu materiale georgrafice și biologice, coordonată de profesorii Păduraru Oana și Mareș Felicia, cu participarea claselor liceale și gimnaziale, însoțite de cadrele didactice, se va desfășura în cabinetul de geografie al colegiului, începând cu ora 08:00 și va dura 4 ore.

– ”10 ani de educație pentru mediu” – Program coordonat de prof. Mareș Felicia, cu participarea tuturor claselor, se va desfășura în sala 16 B, între orele 08:00 – 10:00

– De la ora 12:00, în curtea școlii, se va desfășura programul ”Capsula timpului – mesaje peste timp”, unde vor participa toate clasele colegiului. Programul este coordonat de prof. Mareș Felicia și Păduraru Oana.

– În intervalul orar 10:00 – 14:00, în sala de sport a colegiului, doamna prof. Voicu Iuliana va derula programul ”Memento”, program la care vor participa toti elevii

– ”Olimpismul” – Program coordonat de prof. Albu Eniko, cu participarea ciclurilor liceal și gimnazial, se va desfășura între orele 08:00 – 10:00, în sala mică de sport

– Între orele 08:00 – 12:00, în cabinetul de informatică, se va derula Prezentarea multimedia – ”parfumul amintirilor”, program destinat elevilor clasei a XI-a A, sub coordonarea doamnelor prof. Adela Torok și Ștefănescu Mariana.

– Între orele 08:00 – 10:00, în cabinetul de științe socio-umane, elevii ciclului gimnazial vor asista la programul ”Concurs – Simbolurile naționale românești!” – program coordonat de dna. Prof. Bota Adriana, urmând ca în continuare, între orele 10:00 – 12:00 să se deruleze programul ”Sesiune de comunicări științifice – Unirea lui Mihai Viteazul”, organizat sub coordonarea catedrei de istorie și științe sociale și cu participarea ciclului liceal. Invitați să participe la acest program sunt: Prof. dr. Prahoveanu Vasile, Prof. dr. Sibianu Victor și Prof. dr. Romeo Negrea.

De la orele 16.00, Direcțiunea va organiza o masă festivă la cantina Colegiului.

Sunt invitate să participe la acest eveniment cadrele didactice și directorii instituției pensionați de-a lungul timpului, membrii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna și reprezentanții Prefecturii județului Covasna.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail