Cumpărarea hotelului „Bodoc” din Sfântu Gheorghe de către autorităţile locale a fost suspendată, deoarece proprietarul nu a reuşit să rezolve problemele juridice ale imobilului în termenul stabilit de comun acord.

Potrivit unui comunicat de presă postat vineri pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, autorităţile locale ar fi dispuse să continue tranzacţia dacă ar putea achiziţiona în acelaşi preţ nu doar hotelul „Bodoc”, ci şi alte imobile ce au aparţinut înainte de privatizare S.C Turism şi Agrement „Oltul”, aflate în localităţile Bálványos, Vâlcele şi Târgu Secuiesc.

Condiţia încheierii tranzacţiei este ca cei aproape 80 de acţionari minoritari să fie de acord, la rândul lor, să-şi vândă acţiunile.

În documentul citat se menţionează că ar fi în interesul proprietarului majoritar să vândă hotelul „Bodoc” deoarece Consiliul local municipal a luat decizia de a mări de anul viitor impozitul pe clădire.

„Părerea domnului primar Antal Árpád András în legătură cu acceptul acestei soluţii din partea proprietarului majoritar este că ar fi şi în interesul acestuia de a scăpa de acest imobil. Proprietarul actual este constrâns ‘să facă mutarea’, deoarece Consiliul Local, prin decizia pe care a luat-o, a stabilit un impozit foarte mare pentru clădirea hotelului, acesta fiind de 40% din valoarea de inventar, sumă ce se ridică la câteva sute de mii de euro. În momentul în care societatea va face nişte calcule poate să-şi da seama că în doi-trei ani trebuie să achite valoarea clădirii către municipalitate, sub formă de impozit”, se arată în comunicat.

Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul local Sfântu Gheorghe au aprobat în luna august a.c. alocarea a câte 539.000 euro fiecare pentru cumpărarea în comun a hotelului „Bodoc” din Sfântu Gheorghe, în vederea reabilitării şi reintroducerii lui în circuitul turistic.

Motivul care a stat la baza acestui demers a fost faptul că hotelul a ajuns o ruină după privatizare, iar reabilitarea lui va da un impuls dezvoltării turismului în zonă şi, totodată, va contribui la reabilitarea peisajului urbanistic al municipiului Sfântu Gheorghe.

La acea vreme, primarul Antal Arpad a menţionat că dacă proprietarul nu va prezenta o „carte funciară curată”, respectiv nu va rezolva litigiile pe teren pe care le are cu terţi, atunci este posibil ca tranzacţia să nu fie încheiată.

Hotelul „Bodoc” a fost privativat în anul 2003 împreună cu celelalte active ale S.C. Turism şi Agrement „Oltul” aflate în localităţile Vâlcele, Malnaş Băi, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, fiind achiziţionat de omul de afaceri braşovean Ioan Neculae cu suma totală de 620.000 de euro.

Noul proprietar a început lucrările de modernizare a hotelului în anul 2007, intenţionând să-l ridice de la două la patru stele, dar la scurt timp le-a abandonat, aşa încât clădirea cu 10 etaje a rămas de atunci în paragină.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail