Două abatoare din județ sunt autorizate pentru sacrificarea mieilor de Paşte.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, în judeţ nu există niciun centru temporar de sacrificare a mieilor, însă există două abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor.

. .

„Nu este niciun centru temporar, pentru că nici nu s-a solicitat;  unul singur s-a solicitat, dar nu este corespunzător.  Abatoare sunt două care sunt autorizate: <<Kronstadt>> de la Baraolt și <<Toro Impex>> de la Lemnia de Jos”, a spus ieri directorul DSVSA Covasna, domnul Sikó-Barabási Sándor.

Acesta recomandă populației să cumpere carnea din locuri autorizate și să fie atenți la carnea achiziţionată, care trebuie să aibă aplicată o ştampilă ovală.

„ În primul rând, sfatul meu este să cumpere din locuri autorizate, asta înseamnă fie din piețe, fie din magazine de tip hypermarket, supermarket, măcelării, carmangerii, etc  și să cumpere mieii care sunt ștampilați. Mieii trebuie să aibă o ștampilă ovală, ceea ce înseamnă că au fost verificați de medicul veterinar”, a spus domnul director Sikó-Barabási Sándor.

Consumatorii care observă nereguli pot sesiza DSVSA Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail