Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe a anunţat că numărul înţepăturilor de căpuşe din ultima săptămână a scăzut cu până la 5 cazuri, faţă de săptămâna precedentă.

„În ultimele 168 de ore numărul înțepăturilor de căpușă a scăzut față de săptămânile anterioare, colegii nostri intervenind în 15 astfel de cazuri, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu. Menționăm că în decursul lunii iulie, săptămânal, numărul acestor cazuri a fost peste 20”, se arată într-un comunicat remis de către biroul de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna recomandă folosirea unui acaricid, o substanţă chimică contra căpuşelor, dar şi vaccinarea contra encefalitei provocate de înţepătura de căpuşe, în caz de nevoie. „Controlul căpuşelor este în general realizat cu acaricide (substanţe chimice anti-căpuşe) care sunt aplicate pe corpul gazdelor în diferite moduri (băi, pour-on, spot-on, etc). Substanţele acaricide omoară căpuşele şi previn infestarea animalelor o anumită perioadă de timp. Pentru om există vaccin pentru prevenirea encefalitei produse de căpuşe”, comunică DSP Covasna pe site-ul oficial.

Totodată, pentru a preveni infestaţiilor cu căpuşe şi, implicit, a bolilor transmise de căpuşe la animalele de companie sau din gospodărie, se vor folosi produse cu acţiune pe termen lung, la recomandarea şi sub controlul medicului veterinar specialist.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail