Sezonul turistic a fost deschis sâmbătă în staţiunea Şugaş-băi, aflată la opt kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, unde turiştii au la dispoziţie o bază de agrement modernizată din fonduri europene, care cuprinde un parc de aventură, un perete artificial de escaladă, piscină, mofetă, teren de tenis şi de minigolf. . .

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tischler Ferenc a declarat pentru AGERPRES că deschiderea sezonului turistic la Şugaş Băi a întârziat două săptămâni din cauza lipsei de personal.

„Într-adevăr am avut o întârziere de două săptămâni faţă de data iniţială pe care am stabilit-o, (…) problema a fost că nu am avut cu cine lucra (…) Nu putem să angajăm pentru că nu avem posturi libere, iar până la urmă am angajat o firmă pentru mentenanţă, iar de administrare se ocupă colegii noştri din cadrul Direcţiei de sport şi agrement, care are în subordine şi piscina şi ştrandul din Sfântu Gheorghe”, a declarat Tischler Ferenc.

Baza de agrement, administrată de Primăria Sfântu Gheorghe, va fi deschisă până la sfârşitul lunii octombrie şi va funcţiona zilnic, între orele 11 şi 19.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit în ultimii ani peste 6,6 milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul local pentru modernizarea acestei staţiuni. Din aceşti bani s-au realizat un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, precum şi un teren pentru sporturi extreme, care cuprinde o rampă de racing pentru ciclişti, o plasă pentru căţărat, o trambulină pentru copii, un cablu de acrobaţie, un parc de aventură cu tiroliene şi un perete artificial de escaladă înalt de 12 metri. De asemenea, au fost refăcute mofeta şi bazinul în aer liber, care pot fi folosite gratuit, a fost reabilitată şi extinsă baza de tratament, dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, masaj, hidromasaj şi saună, iar în clădirea fostului restaurant a fost amenajat un spaţiu de agrement cu mese de tenis, aparate fitness şi diverse jocuri recreative.

În urmă cu aproape doi ani, aici a fost inaugurat şi un centru spa cu două bazine, unul cu apă rece şi unul cu apă caldă, băi turceşti, saune finlandeze şi o sală de fitness, realizat din fonduri europene prin proiectul „Drumul apelor minerale”.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail