Ediția aniversară a programului „Vacanțe la țară”, a XXV-a, a fost lansată recent, programul fiind destinat tuturor categoriilor de turişti care vor să descopere zona rurală prin tradiţiile locurilor pentru care optează. Printre pensiunile incluse, în prima fază, în această ediţie a „Vacanţei la ţară” se numără și șase din județul Covasna.

Aflat la cea de-a XXV-a ediţie, programul – iniţiat şi organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – A.N.T.R.E.C. România – se va desfăşura până în 19 iunie 2015.

„Destinatarii programului sunt toate categoriile de turişti, care pot descoperi viaţa satului, tradiţiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism şi nu în ultimul rând, pot servi o masă tradiţională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta”, se arată pe site-ul www.vacantelatara.ro . . . Conform aceleiași surse, Asociația Naţională a Agenţiilor de Turism (A.N.A.T.) a propus valorificarea acestuia şi prin agenţiile de turism membre, ca şi la ediţiile precedente. Prețurile recomandate pensiunilor pornesc de la 175 de lei de persoană, pentru 6 zile la o pensiune de 2 margarete și ajung la 290 lei de persoană, pentru 6 zile, la cele de 5 margarete.

Mai exact, conform informațiilor postate pe site-ul amintit,   tarifele recomandate pensiunilor pentru actuala ediţie a programului “Vacanţe la ţară” sunt următoarele: la pensiuni de 2 margarete 175 lei/ persoană; la pensiuni de 3 şi 4 margarete 225 lei/ persoană, iar la pensiuni de 5 margarete 290  lei/ persoană, în tarif fiind incluse 5 nopţi cazare în cameră dublă, respectiv 6 zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Potrivit aceleiași surse, sejurul se va încheia în ziua de vineri și fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun.

Rezervările se pot face direct la pensiune, prin agenţiile membre A.N.A.T., prin filialele A.N.T.R.E.C. Filiala A.N.T.R.E.C. Covasna este înscrisă deja în acest program. Potrivit președintelui ANTREC Covasna, Daragus Attila, șase pensiuni covăsnene din rețea sunt incluse în ”Vacanțe la țară”.

Filialele A.N.T.R.E.C. participante, în prima fază, la acest program sunt: Alba, Argeş (Rucăr), Bihor (Băile Felix, Băile 1 Mai, Remeţi), Braşov (Bran, Moieciu, Râşnov, Teliu, Timişul de Jos, Zărneşti), Constanţa, Covasna (Balvanyos, Dalnic, Târgu Secuiesc), Gorj (Cartiu, Baia de Fier, Peştişani, Tismana), Iaşi (Codrii Paşcanilor), Maramureş (Botiza, Deseşti, Şieu, Rozavlea, Poienile Izei, Săpânţa, Borşa), Mehedinţi (pensiuni din Clisura Dunării/Cazanele Dunării), Neamţ (Ceahlău, Pipirig) şi Prahova (Slănic Prahova), iar pe parcurs vor mai adera şi alte pensiuni, inclusiv din alte regiuni, se arată pe site-ul www.vacantelatara.ro, unde vor putea fi găsite amănunte.

„Anul trecut s-au împlinit 20 de ani de când un vis semeț a prins încet, încet contur, acela de a reuni și de a reprezenta pensiunile din România sub o umbrelă protectoare, Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural ANTREC. Iată că în acest an marcăm o altă aniversare simbolică — cea de a-XXV-a ediție a Programului „Vacanțe la țară”, devenit deja tradițional și mult așteptat de către turiști. Estimăm o creștere a cererii față de anul precedent, în cadrul acestui program. De asemenea, pot spune, cu siguranță, că în acest an, cererea pentru turism rural este cu mult mai mare de 1 Mai decât în perioada de Paște. Orientarea românilor către pensiuni are două motive puternice. În primul rând,din ce în ce mai mulți români optează pentru tradiții, liniște, și un cadru natural deosebit. Pe de altă parte, la ora actuală, există peste 6.000 de pensiuni, vile și hosteluri autorizate, în aproape toate regiunile țării, fiind extrem de accesibile pentru turiști”, subliniază, conform celor notate pe site-ul www.vacantelatara.ro,  Maria Stoian, președintele fondator al ANTREC.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail