În cadrul obişnuitei conferinţe de presă ţinută la început de săptămână de prefectul György Ervin s-a discutat, din nou, despre efectele reorganizării poliţiei rurale.
Prezent la conferinţă, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna, comisar şef Silviu Stoenescu, a declarat că, deşi sunt probleme inerente oricărui început, poliţia rurală din judeţul Covasna funcţionează bine. Şi asta în condiţiile în care, după reorganizarea de acum câteva luni, la posturile de poliţie comunale a rămas câte un poliţist, iar ceilalţi sunt cuprinşi într-o structură de patrulare, la cele cinci secţii de poliţie care funcţionează la poliţiile orăşeneşti şi municipale.
Potrivit cms. Silviu Stoenescu, patrulele sunt organizate astfel încât să asigure acoperirea întregului teritoriu aflat în competenţă 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Acesta a mai spus că eficienţa conceptului, implementat în judeţul Covasna la începutul lunii septembrie, urmează să fie evaluată după şase luni de funcţionare. Până în prezent, statisticile nu arată creşteri ale infracţionalităţii, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, în schimb a crescut numărul infracţiunilor şi contravenţiilor constatate în flagrant.
Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna a mai spus că „temerea unor primari că nu sunt în siguranţă, din cauza restructurării poliţiei rurale, este mai mult o problemă psihologică, decât una fundamentată cu probe”.
Anna-Maria Chiţu