O echipă din Târgu Secuiesc, formată din reprezentanți ai unei firme de confecții, se numără printre cele care au anunțat participarea la acțiunea ciclistă intitulată „Pedalează pentru un scop bun!” – organizată de Fundația Comunitară Covasna, la Sfântu Gheorghe.

 

Acțiunea ciclistă, aflată la a V-a ediție, în Sfântu Gheorghe, va avea loc în data de 1 septembrie (a.c.).

Înscrierile participanților au început în urmă cu o săptămână și sunt deschise atât celor care doresc să susțină acțiunea prin donații, cât și celor care doresc să se alăture, pedalând. Fiecare tură făcută cu bicicleta va fi  recompensată cu bani de către sponsori, iar fondurile strânse la finalul acțiunii vor fi folosite pentru amenajarea a trei terenuri de alergare, de antrenament, de joacă pentru câini, între blocuri din Sfântu Gheorghe. În municipiu sunt aproximativ 600 de câini în proprietate privată, conform evidențelor „Tega”. Conform estimărilor organizatorilor, cheltuielile minime pentru realizarea unui teren de alergare, antrenament, pentru căței, se ridică la aproximativ  4000 lei. De aceea, suma pe care Fundația și-a propus să o strângă în cadrul acțiunii „Pedalează pentru un scop bun” este de 12.000 de lei.

În octombrie-noiembrie 2017 se dorește realizarea terenurilor.

Potrivit informațiilor oferite ieri de reprezentanții Fundației, deocamdată, la eveniment au anunțat participarea 6 echipe (printre care ONG-uri și firme locale), dar și 25 de persoane – înscrise individual.

„S-a înscris cu o echipă și <<Zarah Moden>> din Târgu Secuiesc. La acțiunea de strângere de fonduri participă și directoarea fabricii de confecții, Bakk Vitális Kinga și chiar și domnul Bock, investitorul german. Firmele <<Zarah Moden>> și <<New Fashion>> participă regulat la acțiunile <<Pedalează…>>, mobilizând 500-600 de angajați pentru un scop bun. La acțiunea din luna mai (de la Târgu Secuiesc) s-au adunat aproape 26.000 lei, care vor fi folosiți pentru montarea a opt suporturi de biciclete pe spații publice și pentru amenajarea unui parc pentru copii, care poate fi utilizat și de cei cu dizabilități.” – au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Cei care doresc să se înscrie pentru a pedala sau pentru a susține financiar acțiunea de la Sfântu Gheorghe vor trebui să completeze un formular – disponibil pe pagina web a evenimentului (http://tekerj.hka.ro/index.php/ro/) sau la sediul Fundației, până pe data de 28 august (a.c.).

Taxa de participare este 15 lei pentru participanții adulți și 10 lei pentru copiii participanți.

Copiii vor putea participa la eveniment doar cu acordul scris al părinților lor, au transmis organizatorii.

Ediția ce va avea loc în data de 1 septembrie, la Sfântu Gheorghe, este organizată cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe și al Asociației „Székely Kutya Klub” din Târgu Secuiesc.

 

„Fundația organizează acțiunea <<Pedalează pentru un scop bun>>, prin utilizarea fondului provenit din  utilizarea cardurilor comunitare. Cheltuielile de organizare sunt de 8000-9000 lei, acestea incluzând materialele destinate participanților (tricouri inscripționate cu logoul programului, foi de ștampilare, hărți), apă minerală, dulciuri, precum și materiale promoționale.” – se arată într-un comunicat al Fundației.

 

Ciclistul care va acumula cea mai mare sumă de bani va fi premiat. Cei care vor parcurge peste cinci ture vor fi, de asemenea, premiați.

„<<Bani Market>> oferă premiile acordate prin tragere la sorți dintre cei care au parcurs mai mult de cinci rute, iar firma <<Bertis>> oferă un voucher de cumpărături în valoare de 500 lei, care poate fi valorificat într-un magazin de specialitate, ambele fiind partenere de program card comunitar.”- au transmis reprezentanții Fundației.

Detalii privind acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” pot fi obținute accesând http://tekerj.hka.ro/index.php/ro/.

De-a lungul timpului, Fundația a organizat şi alte proiecte și activități, Programul „Card comunitar”, programul de finanțare a unor excursii școlare – „Mai mult decât un loc pe hartă”, acțiunea de strângere de fonduri „Licitație civilă”, campania „Un copac pentru generația următoare”, numărându-se printre acestea.

 

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail