Aproape 40 de cereri pentru ajutorul de minimis acordat Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Sfântu Gheorghe au fost înregistrate,  de la lansarea înscrierilor din acest an, de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna.

Programul de ajutor de minimis, lansat cu ani în urmă de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, este derulat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, și vizează sprijinirea sectorului IMM din Sfântu Gheorghe.

Înscrierile pentru sesiunea 2017 au fost lansate în cursul lunii iunie, iar până în prezent, au depus cereri aproape 40 de întreprinderi, numărul fiind mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului anterior. Mai exact, conform datelor oferite ieri de reprezentanții CCI Covasna, de la lansarea ajutorului de minimis, anul acesta au depus cereri de finanțare un număr de 39 de firme ce au sediul în Sfântu Gheorghe, iar în aceeași perioadă a anului trecut, numărul solicitărilor întregistrate venea din partea a 28 de firme.

Pe site-ul Camerei de Comerț și Industri Covasna, ccicov.com se arată că ajutorul de minimis vizează rambursarea unei părți din impozitul pe clădiri aferent anului 2017 pentru IMM-urile care își au sediul în municipiul Sfântu Gheorghe (inclusiv cele înființate în baza Legii 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației). Rambursarea impozitului pe clădiri se va realiza sub formă de ajutor de minimis acordat de Primăria Sfântu Gheorghe pe baza unor proiecte depuse de solicitanții eligibili. Bugetul estimat al acestui proiect este de 500 000 lei. Administratorul schemei de ajutor de minimis este Camera de Comerț și Industrie Covasna.

„Prin acest program, firmele care au plătit impozitele locale integral pe anul 2017, pot beneficia de un sprijin de minim 1/3 din valoarea impozitului pe clădiri plătit de acesta, pe care pot utiliza la o mare varietate de bunuri și investiții: reabilitarea exterioară parțială (fațade) sau completă a clădirilor deținute în proprietate/chirie/leasing; crearea sau modernizarea de spații verzi; reabilitarea termică a clădirilor deținute în proprietate/chirie/leasing; instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă; participare la târguri și expoziții din țară și/sau străinătate; achiziționarea de materiale promoționale sau informative; aferente produselor și serviciilor realizate și/sau comercializate; achiziționare de echipamente sau componente hardware și software; realizare de site web, inclusive magazin virtual (web shop); introducerea sistemelor de standardizare și certificare a calității; achiziționarea de servicii de consultanță pentru accesul la proiecte de atragere de fonduri europene; introducerea sistemelor moderne de plată (cititoare de carduri, plata online); achiziția și punerea în funcțiune de unelte, utilaje și echipamente; crearea de spații special amenajate pentru mame și copii; achiziția de mobilier; dobânda aferentă creditelor, contractelor de împrumut și/sau contractelor de leasing; achiziția și punerea în funcțiune de obiecte de inventar; reabilitarea parcărilor sau a drumurilor de acces deținute în proprietate/chirie/leasing de solicitant; alte reparații și investiții aferente clădirilor deținute în proprietate/chirie/leasing.” – ne-a transmis, ieri, reprezentantul CCI Covasna, Császár Miklós.

Cererile de finanțare se pot depune până în data de 20 octombrie 2017 ora 14:30, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna (Sfântu Gheorghe, str. Oltului nr. 17, jud. Covasna, România).

Detalii privind modul de accesare a ajutorului, formulare și alte informații pot fi găsite accesând site-ul Camerei de Comerț și Industrie, www.ccicov.com.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail