Până în 21 august  (a.c.) se pot depune aplicații pentru Premiul „Profesorul de limba germană al anului 2017”. Acesta se acordă atât celui mai bun învățător/ profesor din învățământul primar, cât și celui mai bun profesor din învățământul secundar (gimnazial /liceal).

Premiul „Profesorul de limbă germană al anului” reprezintă o acțiune comună a Asociației Profesorilor de Limba Germană din România și a Institutului „Goethe” – București, sub patronajul Ambasadei Germaniei în România, se arată într-o adresă a Direcției Generale Evaluare și Monitorizare Învățământ Preuniversitar, din cadrul Ministerului Educației. Conform aceleiași surse, obiectivele instituirii Premiului „Profesorul de limbă germană al anului 2017” constau în: recompensarea implicării și a meritelor excelente ale învățătorilor / profesorilor de limba germană; aprecierea generală a muncii învățătorilor/ profesorilor de limba germană din instituțiile de învățământ din România; evidențierea metodelor inovative de predare pentru realizarea unui învățământ atractiv și de calitate în limba germană.

Potrivit aceleiași surse, premiul se acordă pe două categorii: 1. cel mai bun învățător/ profesor din învățământul primar, 2 cel mai bun profesor din învățământul secundar (gimnazial /liceal) – și va consta în câte 500 de euro.

Dosarul de aplicare în formă electronică se va transmite până în data de 21 august 2017, către Asociația Profesorilor de Limba Germană din România (dna. Prof.dr. Carmen Pîrlog, [email protected].

Acesta va trebui să conțină: scrisoare de intenție, prin care candidații să evidențieze ce înțeleg prin învățământ inovativ, de calitate; acte doveditoare privind introducerea sau extinderea cu succes a disciplinei limba germană în cadrul școlii, de exemplu, prin creșterea numărului de elevi sau a numărului de beneficiari ai diferitelor programe de promovare a limbii germane; prezentarea / descrierea unei unități didactice inovative sau a unui proiect didactic inovativ (activitate didactică de grup sau „Școala Altfel”), specificând  obiectivele activității; participarea la cursuri de perfecționare în țară și în străinătate, pe baza burselor obținute (listare și certificare); adeverințe / certificate care atestă promovarea limbii germane în cadrul evenimentelor școlare sau extrașcolare; de exemplu prin participarea sau organizarea de concursuri, activități culturale care au legătură cu limba germană; programe de mobilitate pentru elevi.

Conform adresei, evaluarea dosarelor va fi realizată de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai următoarelor instituții: Ambasada Germaniei în București,  Agenția Centrală pentru școli din străinătate; Institutul „Goethe” – București, Asociația Profesorilor de Limbă Germană din România și Ministerul Educației Naționale.

Decernarea premiului va avea loc în data de 15 septembrie (a.c.), în Moieciu de Sus, județul Brașov. Premiul se înmânează doar personal.

Detalii pot fi aflate accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, la secțiunea „articole recente” sau http://www.deutschlehrerverband.ro/deutschlehrerpreis-2017/.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail