Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, a declarat că îndeamnă autoritățile locale și județene să sprijine și sportul de masă.
Îndemnul a fost lansat în contextul în care ministrul a amintit că Ordonanța nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, prevede printre altele că autoritățile administrației publice locale pot aloca sume pentru finanțarea activității sportive în limita a maxim 5% din bugetul aprobat.
Ministrul a afirmat că modificarea Legii Sportului vine în sprijinul autorităților și în cel al sportului, sportivilor.
„(Modificarea Legii Sportului – n.r.) Vine în sprijinul autorităților și în sprijinul sportivilor, numai că îndemn toți primarii și toți președinții de consilii județene să sprijine și sportul de masă, nu să canalizăm neapărat toți banii spre o anumită ramură sportivă sau doar spre sportul de performanță (…).” – a spus ministrul Marius Dunca.
Prezent ieri, la Sfântu Gheorghe, cu prilejul lansării unui program de internship, acesta a efectuat o vizită la arena sportive din municipiu, dar și la Clubul Sportiv Municipal (CSM), respectiv la stadionul municipal.
„Arată foarte bine stadionul. Din câte văd eu, se îngrijește, se curăță. Nu pot decât să felicit angajații Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) pentru toată munca. Am vizitat și sala, voi intra să vizitez și hotelul. Din punctul meu de vedere, lucrurile evoluează într-o direcție normală pentru sportivi și în general și pentru sport. Deocamdată, acest stadion este în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, după cum vedeți, arată bine, este curat, pista de atletism intră în modernizare săptămâna aceasta (…).” – a spus ministrul.
Primăria Sfântu Gheorghe s-a arătat interesată să investească în stadionul municipal, însă nu are posibilitatea, deoarece stadionul este în patrimoniul MTS.
„Ne-am dori inclusiv să construim o bază nouă de înot lângă sala mică și să avem aici o bază în care să putem să jucăm chiar din octombrie, anul acesta, și din anii următori, cât mai mult pe acest teren de fotbal. Putem să facem acest lucru, dacă găsim înțelegere și această parte a bazei ar intra în patrimoniul orașului. Evident, hotelul și sala de sport, acele părți ale bazei care chiar aduc venituri către Clubul Sportiv Municipal (CSM), să rămână la CSM.”- a spus, ieri, primarul Antal Arpad.
Întrebat dacă este de acord ca stadionul municipal să treacă în administrarea autorităților locale, ministrul a răspuns:
„Vă pot spune că de când am devenit ministru, am solicitat Curții de Conturi să facă o analiză a tot ceea ce înseamnă patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, din 1990, până în 2017, după care vom lua o decizie. Deocamdată, din ce se vede aici, se poate practica sportul, nu încurcă pe nimeni acest stadion; trebuie, evident, să facem o analiză și să discutăm și cu autoritățile locale, mai ales că echipa de fotbal („Sepsi OSK” – n.r.) a promovat în Liga I și evident, trebuie să îi venim în sprijin. Dar trebuie să facem o analiză foarte clară și să vedem avantajele și dezavantajele.”
Ana Ciorici Costache