Un teren pentru concursuri de atelaje cu doi cai a fost amenajat pe o suprafaţă de şapte hectare în localitatea covăsneană Olteni, printr-o investiţie a autorităţilor locale, acesta fiind, potrivit specialiştilor, cel mai modern din ţară şi competitiv la nivel mondial.

Fodor Istvan, primarul comunei Bodoc, de care aparţine şi satul Olteni, se aşteaptă ca acest teren, împreună cu centrul de tratament construit în vecinătate din proiectul „Drumul apelor minerale” şi castelul din localitate, care va fi reabilitat şi introdus în circuitul turistic, să atragă mai mulţi vizitatori în această zonă.

„Acum doi ani, când am cumpărat castelul, am visat să facem ceva ca să atragem turiştii şi să fie viaţă şi în acest castel. (…) Aici dorim să amenajăm un muzeu al calului, un restaurant, o cramă, locuri de cazare pentru o sută de persoane şi să facem şi un centru de echitaţie pentru turişti. (…) La construirea terenului pentru atelaje au contribuit mulţi sponsori (…), dar ne-au ajutat foarte mult şi localnicii, nu numai din Olteni, ci şi din celelalte sate aparţinătoare, care au venit şi au lucrat aici şi aşa am putut să văd că aceste proiecte se bucură de sprijinul comunităţii. Vrem să facem şi o piscină anul viitor, să vină turişti şi să dezvoltăm zona”, a declarat primarul comunei Bodoc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că aceste investiţii au fost făcute într-o localitate în care trăiesc 2.500 de oameni, adăugând că dezvoltarea turismului ecvestru reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale.

În context, el a amintit că în perioada 7-9 iulie la Olteni va avea loc etapa a doua a Campionatului Naţional de Atelaje cu doi cai iar în perioada 15-16 iulie în localitatea Moacşa se va desfăşura cea de-a şaptea ediţie a Galopiadei secuieşti.

Jakab Imre, membru în Consiliul de administraţie al Federaţiei Ecvestre Române, a declarat pentru AGERPRES că terenul de la Olteni a fost proiectat de un specialist din Ungaria şi este, de departe, cel mai bun din ţară.

„În România avem trei terenuri (…), dar acesta este o bijuterie, este un teren care corespunde concursurilor de orice nivel internaţional”, a spus acesta.

El a mai menţionat că, din păcate, terenul va fi destul de greu de introdus în circuitul competiţional internaţional, neexistând o autostradă care să faciliteze accesul rapid spre centrul ţării.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail