Angajații Administrației Naționale a Apelor Române au fost în alertă maximă în ultimele zile. Sloiurile apărute, posibilele blocaje pe râurile din țară, și precipitațiile au dus la o serie de coduri de inundații pe mai multe râuri din România.

La nivelul județului Covasna situația este ținută sub control, iar directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Covasna, Ioan Ilaș, spune că pe râul Olt au fost efectuate mai multe acțiuni preventive, prin care podurile de gheață au fost detonate, astfel încât să nu se ajungă la inundații. 

„Problemele care sunt, sunt pe râul Olt, dacă le putem numi așa. Avem ceva blocaje de gheață între Olteni, mai mult în zona Malnaș, până la Micfalău. Nu sunt probleme, apa nu a ieșit niciunde. Noi intervenim preventiv, sunt și cei de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, am deblocat podul de la Malnaș Băi și se lucrează în aval. Cei de la Inspectorat vor detona niște poduri de gheață, toată acțiunea este preventivă, și nu au fost probleme.”, a declarat pentru „Mesagerul de Covasna ”, conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, Ioan Ilaș.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail