Guvernul român a arătat o atitudine responsabilă ascultând vocea cetățenilor, acum trebuie să se continue implementarea programului politic și lupta împotriva corupției, a declarat președintele grupului S&D din Parlamentul European, Giovanni Pittella, potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES.

„Prin abrogarea contestatei ordonanțe de urgență nr. 13/2017, Guvernul român și primul ministru Sorin Grindeanu au demonstrat o atitudine de responsabilitate în a ști cum să asculte și să interpreteze vocea poporului. Guvernul, votat de majoritatea cetățenilor români, trebuie să continue angajamentele asumate privind punerea în aplicare a programului politic prezentat la ultimele alegeri, precum și lupta împotriva ilegalității și corupției”, afirmă Pittella.

El pledează pentru dialog pentru reducerea tensiunilor sociale.

„Este nevoie de evitarea unor rupturi și diviziuni între cetățeni și instituțiile din România prin promovarea unui dialog constant și constructiv, menit să reducă tensiunile sociale și acționând ca o precondiție pentru creștere și dezvoltare”, adaugă președintele grupului S&D din PE.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail