Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) este implicată într-un program transnațional, cu un proiect ale cărui activități se vor desfășura la nivelul Regiunii Centru și vor viza, în principal, dezvoltarea firmelor.
Proiectul, derulat în cadrul programului „Interreg – Danube Transnational Programme”, alături de mai mulți parteneri – organizații și entități din alte țări traversate de Dunăre, are o durată de 30 de luni, a declarat vineri, pentru „Mesagerul de Covasna”, directorul executiv al Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos.
Potrivit acestuia, lansarea oficială va fi marcată printr-un eveniment care va avea loc la Sfântu Gheorghe, în data de 20 februarie (a.c.).
„Proiectul în care ASIMCOV se implică este condus de <<Széchenyi Tőkealap –kezelő Zrt.>> și vizează pregătirea firmelor pentru a accesa fonduri mai ușor. Prin clustere, hub, dar și prin relațiile noastre, vom derula activități la nivelul Regiunii Centru, în vederea accesării de fonduri prin diferite finanțări sau fonduri de investiții. Durata proiectului este de 30 de luni.” – a declarat Vajda Lajos. Acesta a menționat ASIMCOV nu este singura entitate din județ implicată în programul „Interreg – Danube Transnational Programme”.
„Programul Interreg Danube – de cooperare inter-regională, cuprinde mai multe arii de dezvoltare (…). În total, 54 de proiecte din cadrul programului sunt din România. Conform unei statistici realizate la nivel național, Capitala țării noastre are cei mai mulți participanți în acest program, urmată de Regiunea Sud-Est, apoi Regiunea Centru, pe locul III, regiune din care numai județul Covasna are proiecte câștigătoare, acesrtea fiind cinci la număr.” – a spus Vajda Lajos.
„Interreg – Danube Transnational Programme” reprezintă un instrument financiar al Cooperării Teritoriale Europene (European Territorial Cooperation). Programul urmărește promovarea coeziunii economice, sociale și teritoriale în regiunea dunăreană, prin intermediul integrării politicilor din domeniile selectate (inovare şi responsabilitate socială, mediu şi cultură, conectivitate şi responsabilitate energetică, guvernanţă).
Informații suplimentare despre program pot fi aflate accesând site-ul acestuia, http://www.interreg-danube.eu/.
***
Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna s-a înfiinţat în 1996 cu 21 de membri, având ca scop sprijinirea întreprinzătorilor şi dezvoltarea economică a regiunii. În prezent, ASIMCOV are în componență peste 500 de membri. Printre obiectivele Asociației se numără atragerea fondurilor de finanţare şi folosirea lor în regiune, participarea la întâlnirile oamenilor de afaceri, seminarii, conferinţe, târguri şi expoziţii interne şi internaționale, asigurarea participării membrilor la cursuri de perfecţionare şi instruire, formarea grupurilor profesionale în diferite domenii – pentru ca transferul de informaţii şi menţinerea relaţiei cu membrii să devină mult mai eficientă; dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu organizaţiile similare.
Detalii pot fi aflate accesând site-ul ASIMCOV, www.asimcov.ro.
Ana Ciorici Costache