În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, președintele Consiliului județean Covasna, Tamas Sandor a vorbit despre câteva dintre investițiile pe care instituția pe care o conduce le are în plan pentru anul în curs.
Construirea unei noi clădiri pentru secția de Pneumologie, reparaţii capitale în cadrul secţiei de Interne a Spitalului judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Cristof” din Sfântu Gheorghe, şi reabilitarea unor drumuri judeţene, sunt câteva dintre principalele obiective pe care Consiliul judeţean Covasna le are pentru anul 2017.
„În fiecare an am formulat amendamente la bugetul naţional, privind câteva investiţii majore. (…) Vrem să construim o clădire nouă pentru Pneumologie. Se ştie că avem separată Policlinica de Pneumologie, în centrul oraşului, într-o situaţie precară şi inadecvată, şi avem separat şi spitalul Pneumologic în incinta Spitalului județean. Vrem să clădim de la temelie un spital conform cerinţelor medicale. Acest spital nou de pneumologie, conform unui proiect anterior, costă între 500 şi 600 de mii de euro, iar pentru anul acesta am cerut 1,8 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat preşedintele Consiliului judeţean Covasna, Tamas Sandor.
De asemenea, pentru investiţiile în sănătate, respectiv pentru construirea unei noi clădiri pentru secția de Pneumologie, Consiliul județean Covasna a solicitat un sprijin din partea Ministerului Sănătății în valoare de 1,8 milioane de lei, și alte 13 milioane de lei pentru reparaţiile pe secţia de Interne a Spitalului județean.
„În ceea ce înseamnă Ministerul Sănătăţii, pentru că mai avem de investit în clădirea şi în funcţionalitatea Spitalului de Urgenţă am cerut pentru extinderea urgenţei 2,7 milioane de lei. (…) Pentru reparaţii capitale pentru secţia de interne din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă am cerut alte 13 milioane de lei”, a precizat președintele Consiliului județean Covasna.
30 de milioane de lei de la Guvern pentru întreținerea drumurilor județene
Tamas Sandor a declarat că anul acesta Consiliul judeţean Covasna a solicitat de la Guvern suma de 30 de milioane de lei, față de 7,6 milioane de lei cât au fost acordaţi anul trecut, bani ce vor fi folosiți pentru întreținerea drumurilor județene și locale.
„Pentru întreţinerea pe timp de vară şi iarnă a drumurilor judeţene şi locale anul trecut am primit 7,6 milioane de lei. Noi am investit, de altfel, de cinci ori mai mult în întreţinerea pe timp de iarnă / vară a drumuri judeţene şi comunale, iar anul acesta am cerut 30 de milioane de lei. Conform socotelii noastre putem folosi aceşti bani în scop benefic. Încă nu avem răspuns. (…) Aş vrea să mai punctez că am cerut insistent asigurarea surselor de finanţare pentru reabilitarea drumului naţional 11C, spre Balvanyos – Lacul Sfântu Ana, din ambele părţi, Turia şi Bixad; DN13E în distanţă de 86 de kilometri între Hăghig – Sfântu Gheorghe- Covasna – Zagon – Barcani şi Întorsura Buzăului. Aici există o porţiune de 10 kilometri care niciodată nu am văzut asfalt, şi desigur, pentru DN11 care leagă Braşov de Bacău şi care trece prin judeţul nostru, peste 60 de kilometri.”, a mai declarat Tamas Sandor.
Ioana Ardeleanu