În lipsa meciurilor din Liga 1, fotbalul ține capul de afiș cu transferurile care se fac în această perioadă. Fiecare club încearcă, în măsura posibilităților pe care le are, să-și cosmetizeze lotul, astfel încât să aibă o a doua parte de sezon mai bună.

Ca de obicei, Steaua domină piața de mercato grație forței financiare pe care o are, dar și brandului de care se bucură în continuare, în ciuda diferendului pe care îl are cu Armata. Există însă și situații în care influentul său patron Gigi Becali nu reușește să-și concretizeze dorințele, chiar dacă își deschide larg buzunarele pentru a și le satisface.

În ultima perioadă, Steaua a purtat un duel la distanță cu Astra privind transferul lui Constantin Budescu, cel care a rămas liber de contract după despărțirea de gruparea chineză Dalian Yifang. Ajuns la 27 de ani și într-o postură care îi permite să negocieze un contract avantajos, mijlocașul ofensiv a profitat de acest statut pentru a semna înțelegerea pe care și-o dorea.

 

 

 

 

 

 

Foto: www.flickr.com

Ademenit de Steaua cu un salariu lunar de 20.000 de euro și o primă de instalare de 200.000 de euro, Budescu a dat impresia ca va semna cu Roș-Albaștrii, numai că situația s-a întors în favoarea Astrei, care i-a pus pe masă același salariu, o primă de instalare de 150.000 de euro, oferindu-i totodată un procent de 50% dintr-un viitor transfer. S-ar putea spune că acest procent a cântărit decisiv în decizia lui Budescu, care ia în calcul să stea la Astra până când îi va veni o ofertă de top din punct de vedere financiar. Becali a dezvăluit însă la Digisport că și-a dat seama târziu de faptul că jucătorul nu a avut niciodată intenția de a veni la Steaua, ci s-a folosit de oferta clubului bucureștean pentru a-i forța mâna Astrei, echipă la care a jucat în prima parte a sezonului, reușind să înscrie șase goluri și să ofere tot atâtea pase decisive în cele 21 de apariții bifate în toate competițiile.

„Nu poți să faci fotbal cu asemenea caractere”, a fost concluzia lui Becali, care a precizat însă că nu este supărat pe fotbalist. Nici n-ar avea de ce, întrucât Budescu n-a făcut decât să-și joace cât mai bine partea sa de rol, într-un domeniu în care nu este caracterizat de sfințenie. Fiecare parte încearcă să obțină maximum dintr-o afacere, iar Budescu a dorit să obțină acest lucru la Astra, acolo unde este tratat ca un adevărat star, mai ales acum când Denis Alibec a plecat la Steaua. Formația din Capitală nu mai poate plusa acum nici cu potențialul de performanță, întrucât deocamdată Astra este echipa care reprezintă România în primăvara Ligii Europa.

Giurgiuvenii vor da piept cu Genk în 16-imi, iar în prezent sunt creditați cu șansa a doua la calificare, conform cotelor oferite la pariuri sportive de către bet365. Nu este însă exclus ca revenirea lui Budescu la echipa antrenată de Marius Șumudică să îi dea Astrei acel plus de care are nevoie pentru a reuși surpriza pe care o așteaptă cu siguranță întregul fotbal românesc.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail