Cele mai bune 8 echipe de baschet din țară, calificate după prima fază a Cupei României la baschet feminin, și cele mai bune baschetbaliste ale Ligii Naționale, își dau întâlnire în luna februarie la Sfântu Gheorghe. Echipei noastre i-a fost atribuit astăzi dreptul de a organiza turneul Final 8, dar și evenimentul de gală al baschetului românesc, All Star Game. 
Federația Română de Baschet a organizat licitația de atribuire a turneului final al Cupei României, dar și All Star Game-ului, în urma căreia, campioana României la baschet feminin, echipa ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost desemnată organizatoarea și gazda celor două evenimente de amploare pentru baschetul românesc. Decizia a fost luată marți, în urma unei ședințe desfășurată la Federația Română de Baschet, și potrivit managerului echipei Sepsi Sic, Rusz Istvan, la concursul pentru organizarea evenimentului au candidat și orașele Brașov și Târgoviște.

„Având în vedere noua structură a Final Eight-ului Cupei României trebuie să vă spun că ne pare bine că am reușit cu staff-ul echipei să decidem asupra organizării acestei competiții. Sperăm ca, la fel ca acum doi ani, să fie un eveniment care să le placă suporterilor. Ei sunt cei care „au provocat” această hotărâre de a aduce la Sfântu Gheorghe acest eveniment. Ei merită pe deplin acest lucru. Am făcut multe calcule și am avut multe ședințe împreună cu ei, dar și cu staff-ul echipei, să vedem ce ar merita. Este ceva nou, încă nu am avut ocazia să vedem cum va fi și care sunt mișcările într-un Final 8, dar având în urmă un Final 4, despre care s-a discutat un an de zile și la Federație, între suporteri și în ziarele de specialitate, cred și sper că împreună cu staff-ul tehnic și organizatorii vom reuși să promovăm și să avem un Final 8, la fel cum am reușit să facem și Final 4. (…) Trei echipe, trei cluburi au fost interesate, au fost la București acum câteva zile, Târgoviște și Brașov, împreună cu noi. Noi am avut toate hârtiile pregătite și am îndeplinit toate condițiile cerute în caietul de sarcini. Am reușit să luăm organizarea acestui turneu, sper să fie un eveniment la fel ca Final 4.”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, maganerul echipei, Rusz Istvan.

Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor „Szabo Kati” din municipiul Sfântu Gheorghe, în perioada 8-12 februarie 2017, și potrivit programului complet al turneului final, în data de 8 februarie gazda Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va juca împotriva CS Universitatea Cluj Napoca, iar în aceeași zi, CSM Târgoviște va avea meci împotriva CSM Satu Mare. De asemenea, în data de 9 februarie echipa Olimpia CSU Brașov vor juca împotriva echipei Phoenix Galați, iar Sirius Târgu Mureș împotriva echipei Teleorman Alexandria.

 Semifinalele și finala competiției vor avea loc în datele de 10 și 11 februarie, iar Gala All Star va avea loc duminică, 12 februarie.

 „O să găzduim 8 echipe la acest eveniment. Ne bucurăm foarte mult că am putut îndeplini dorința suporterilor, și noi vom fi gazda acestui eveniment.”, a mai declarat Rusz István – manager Sepsi Sic, care estimează că în cele 5 zile cât va dura evenimentul vor participa aproximativ 10.000 de suporteri.

Potrivit acestuia, bugetul evenimentului va fi compus din vânzarea abonamentelor și biletelor, precum și din sponsorizări, și se va ridica la aproximativ 80.000 de lei: „Avem o cerință din partea Federației, să asigurăm pentru un număr de aproximativ 140 de persoane cazare și masă, plus Gala All Star unde în jur de 50 de persoane vor necesita cazare și masă. Pe lângă asta vom organiza un bal caritabil, care este o obișnuință în astfel de gale, să vedem ce reușim să facem. Prognozăm în jur de 300-400 de persoane de specialitate, sportivi, antrenori, și persoane de sport. Avem deja confirmări din partea Ministerului, din partea COR, că vor veni. (…) Deocamdată nu avem alocat niciun buget, avem un buget estimat (…) care probabil va fi mai mare. (…)  Estimativ va fi undeva peste 80.000 de lei.”

Managerul echipei a precizat că Federația Română de Baschet va pune la dispoziție cupa, diplomele și medaliile, și va negocia cu televiziunile române pentru ca evenimentul să fie transmis live.

„Sunt discuții cu DIGI Tv, cu Dolce Sport și TVR. Eu sper că vom primi un răspuns favorabil în legătură cu televiziunile, dacă nu, vom încerca noi să luăm legătura cu posturi naționale să vedem cine ar fi interesat să transmită acest eveniment. (…) M-aș bucura să avem mai multe jocuri distractive, de bună calitate, să vină mass-media, televiziunile, să transmită și jocurile de baschet feminin, pentru că sunt foarte mulți interesați. Faptul că baschetul masculin este mult mai spectaculos, sunt de acord, dar și baschetul feminin are frumusețea lui, iar dacă posturile de televiziune pot transmite meciurile de handbal sau volei feminin, eu zic că ar fi de bun augur să transmită și meciuri de baschet feminin, mai ales când sunt Derby-uri de genul  Sfântu Gheorghe – Cluj-Napoca, Târgoviște, Arad.”, a explicat managerul.

Potrivit acestuia, Sepsi Sic va lupta să își păstreze titlul de campioană a României și este convins că întreaga echipă este capabilă să obțină și anul acesta titlul atât de râvnit de toate echipele participante: „Nu spun că ar fi un eșec să nu câștigăm cupa anul acesta, dar oricum trebuie să ajungem până la final în aceste evenimente, în Cupă și în Campionat. Mereu este mai greu să păstrezi decât să câștigi un titlu. Noi suntem conștienți de acest lucru, ne pregătim să câștigăm tot ce se poate, cred că avem echipa, staff-ul tehnic, antrenorii, capabili de acest lucru și chiar sperăm și vrem acest lucru.”

 

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail