Conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe a făcut public calendarul antrenamentelor și competițiilor sportive din următoarea perioadă.

 Baza sportivă a Clubului Municipal este ocupată în proporție de 95-100% în această perioadă, potrivit directorului CSM Sfântu Gheorghe George Carcadia, care a declarat ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, că sportivii clubului se află în pregătiri intense.

 Potrivit datelor furnizate de către acesta, Lotul de junioare – cadete a Naționalei României se află în pregătiri la Sfântu Gheorghe până pe data de 15 ianuarie, iar în perioada 18-25 ianuarie la baza sportivă a municipiului vor sosi alte două echipe de juniori, din cadrul Academiei de Fotbal Gică Hagi – „Viitorul Constanța”. De asemenea, după data de 27 ianuarie, în baza CSM Sfântu Gheorghe sunt așteptate să se pregătească echipele de handbal jr. II și jr. I, ale clubului CSM București.  

La începutul lunii februarie, la Sala Sporturilor „Szabo Kati”, va avea loc Turneul II de Sală la handbal masculin, la care va participa și echipa CSM Sfântu Gheorghe. Conducerea clubului a precizat că echipa CSM Sfântu Gheorghe va disputa două meciuri, primul urmând să aibă loc în data de 2 februarie, când sportivii vor juca împotriva CSS Ploiești, iar cel de-al doilea în data de 4 februarie, împotriva echipei CS Brazi.

 „În luna martie va sosi Naționala de Tineret – băieți a României, iar în perioada 14-18 martie va avea loc la Sfântu Gheorghe Selecționata Seriilor la băieți 2002-2003. Vor fi opt echipe, adică vor veni la CSM 150 de copii care sunt viitorul handbalului românesc.”, a declarat George Carcadia.

 Acesta a mai menționat că în urma unui contract încheiat între Federația Română de Handbal  și Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, toate Loturile naționale de cadeți, juniori I, II, III și tineret, se vor pregăti în baza sportivă din municipiu.

 „Secțiile de judo, arte marțiale și gimnastică au început pregătirile în data de 9 ianuarie, sub îndrumarea antrenorului Liviu Botoș la gimnastică, și a domnului antrenor Oltean Petru la judo și arte marțiale. În luna decembrie secția de handbal jr.II a domnului profesor Viorel Bărbos s-a aflat în cantonament la Cernat. Am luat hotărârea ca aceste cantonamente să se desfășoare în județul Covasna ca să îi ajutăm pe micii întreprinzători. De asemenea, echipa de jr. III antrenată de Marian Adespii a început pregătirea în baza sportivă a CSM în data de 5 ianuarie. Deci juniorii III vor avea primul meci oficial în data de 29 ianuarie la Ghimbav cu echipa CSS Sporting Ghimbav.”, a mai spus directorul CSM Sfântu Gheorghe.

 Au început pregătirile și la lupte libere. Conducerea CSM Sfântu Gheorghe a anunțat că în perioada 24-31 decembrie antrenorul Matefi Arpad, împreună cu Lotul de lupte libere s-au pregătit în orașul Covasna, iar în data de 3 ianuarie au început pregătirile în baza sportivă a CSM. De asemenea, în data de 4 ianuarie sportivele Incze Kriszta, Mădălina Linguraru și Popescu Adina au fost chemate să se pregătească în Lotul Național, la București, iar Orban Norbert și Nichifor Levente își desfășoară pregătirile la Craiova.

 În perioada 03-05 februarie sportivii secției de lupte libere a CSM Sfântu Gheorghe vor participa la finala Campionatului Național de seniori, care va avea loc la Reșița, iar în perioada 17-19 februarie, la Timișoara, va avea loc Campionatul Național Under 23 unde vor fi prezenți și sportivii noștri.

 Secția de atletism a început, de asemenea, pregătirile în data de 3 ianuarie. Sportivii Ganciu Iulian și Noemi Szocs se pregătesc în baza sportivă CSM, iar din data de 4 ianuarie sportivul Trofin Cosmin se află în Lotul Național al României și se pregătește la București. Totodată, potrivit conducerii CSM Sfântu Gheorghe, atleții Bobocea Claudia, Ștefana Andrei Cristian și Popescu Laura Diana se pregătesc în Portugalia, iar în data de 27 ianuarie sportivii Ganciu Iulian și Noemi Szocs vor pleca într-un cantonament la București, unde în perioada 18-19 februarie va avea loc Campionatul Național de Sală „Cupa de Cristal”.

 Campionatul Național Universitar va avea loc anul acesta la Bacău, în data de 4 mai, iar în data de 25 februarie, se va desfășura Cupa Balcanică de la Belgrad, evenimente la care George Carcadia speră ca și sportivii clubului municipal să participe.

 ***

 În perioada 8-12 februarie, sub organizarea ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, la Sala Sporturilor „Szabo Kati” din municipiu va avea loc Final 8-ul Cupei României la baschet feminin, eveniment la care vor participa cele 8 echipe calificate, inclusiv actuala deținătoare a titlului de campioană a României, echipa Sepis Sic.

 

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail