Incendiul care a izbucnit la începutul acestei săptămâni, într-o școală din localitatea covăsneană Comandău, și care a distrus în proporție de circa 25% clădirea, nu numai că îi ține pe micuți acasă până la găsirea unei soluții, dar i-a lăsat pe aceștia fără cărți, întrucât biblioteca școlii, cu 9000 de cărți,  a fost și ea afectată.

Conducerea Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe vine cu un nou apel la solidaritate. După ce zilele trecute a lansat campania umanitară „Învinge frigul cu TAM!”, prin care locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe pot dona zilnic, zilnic între orele 09:00-16:00, haine groase la garderoba teatrului, iar persoanele care au nevoie le vor putea lua de pe un stativ special amenajat, acum, Anna Maria Popa vine în sprijinul celor 100 de elevi ai școlii din Comandău. Într-o postare pe pagina de socializare Facebook, aceasta îi îndeamnă pe locuitori să doneze cărți pentru biblioteca școlii care a ars în urma incendiului.

„Dragi prieteni, aseară a avut loc un incendiu la școala din Comandău. Din cauza acestui fapt, copiii au ramas fără bibliotecă și fără laborator de informatică. Dacă doriți să donați cărți pentru biblioteca acestei școli, puteți să le aduceți la teatru (TAM) iar noi le vom duce la Comandău. Puteți lăsa cărțiile în cutia plasată la intrarea teatrului, lângă stativul de haine!”, se arată în mesajul postat de aceasta pe internet.

Contactată telefonic, directoarea teatrului a declarat că biblioteca TAM a făcut deja o donație, cărțile fiind deja puse în cutia special pregătită în acest sens la intrarea în instituție: „Dacă putem, să vedem cât de mult putem evolua cu o campanie de genul acesta. Am făcut repede o curățenie în biblioteca teatrului și deja am pus câteva cărți în cutia special amenajată ca să vadă oamenii exact unde trebuie poziționate cărțile donate. (…) Aștept să se umple, deci dacă în două-trei zile se umple cutia care este destul de mare, vom duce un prim transport, după aceea mai putem umple alte cutii și mai facem alte drumuri.”

Cât despre campania umanitară „Învinge frigul cu TAM!”, aceasta a precizat că atâta timp cât vremea rece va persista, oamenii nevoiași vor avea la dispoziție haine groase pe care le vor putea lua gratuit, atât de la sediul TAM, cât și de la voluntarii teatrului care zilnic împart hainele donate de către oamenii inimoși, pe străzile orașului Sfântu Gheorghe.

„Am avut o foarte mare surpriză de dimineață, stativul era plin în contextul în care ieri seară (luni – n.red) l-am lăsat aproape gol. Era burdușit, deci era mai plin decât la startul campaniei. Între timp au început să vină oamenii și să-și ia hainele chiar de la noi, și în fiecare zi, după ora 14:00, când termină voluntarii școala, vin în teatru și iau de pe stativ haine pe care încep să le împartă și pe străzi. Cam acesta este programul zilnic. Am zis că lăsăm stativul cât timp ține frigul, adică dacă văd că oamenii s-au mobilizat și zilnic mai aduc hăinuțe, cât timp avem ce împărți, le vom da mai departe.”, a conchis directorul Teatrului Andrei Mureșanu, Anna Maria Popa.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail