Asociația „Turulmadár” din municipiul Sfântu Gheorghe a avut un an foarte bogat în evenimente. Pe parcursul anului trecut, pe lângă dezvoltarea programelor deja existente, echipa asociației a lucrat și la începerea programelor noi.

Organizarea aniversării de 10 ani a asociației, conceperea activității strategice și operaționale pentru următorii cinci ani, dar și dezvoltarea echipei de voluntari, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care membrii Asociației „Turulmadár” și le-au propus pentru anul acesta.

„Ne putem mândri deja cu șapte programe constante, acestea fiind programe educative. Ca noutate, anul trecut am pornit platforma de voluntariat, programul Youth Education Program a luat avânt, iar programul Școala de Biciclete – care își așteaptă cursanții începând cu prima parte a anului 2017, este în curs de dezvoltare.”, transmite președintele Asociației Turulmadár, Furus Levente.

Peste 2500 de persoane au participat la evenimentele asociației

Lansat în anul 2012 de către Biroul de Tineret „Turulmadár”, sub numele „Berde Mózsa”,  programul de afterschool pentru copii a găzduit anul trecut în total 100 de micuți, veniți din patru localități ale județului Covasna.

„Lucrăm împreună cu un total de 40 de parteneri locali, un mare pas înainte este dezvoltarea parteneriatului din Bergen (Norvegia). Voluntarii noștri, au acumulat un total de 2708 de ore lucrate.”, menționează președintele asociației.

Activitatea asociației a fost susținută din aproximativ 150.000 lei

Un total de 130 de persoane au redirecționat 2% din impozitul pe venit către organizație, potrivit informațiilor furnizate de către președintele acesteia. În plus, prin intermediul donațiilor, asociația a adunat suma de 800 de lei, iar în cadrul  campaniei „Crăciunul timpurilor vechi” a reușit să strângă suma de 2100 de lei, bani ce vor fi cheltuiți pentru organizarea taberei educaționale „Berde Mózsa”.

„Principalele provocări pentru anul 2017 sunt organizarea aniversării de 10 ani a asociației, conceperea activității strategice și operaționale în următorii cinci ani, precum punerea accentului pe dezvoltarea echipei noastre de voluntari. Referitor la programe, ne propunem lansarea și dezvoltarea programului „Tandem – Școala de biciclete”, extinderea și inovarea programului <<Berde Mózsa>>, transpunerea în limba maghiară a programului <<The Duke of Edinburgh International Award (DOFE)>>, și punerea în aplicare a proiectului pe o durată de trei ani, cu sprijinul Marii Britanii.”, a conchis președintele asociației, Furus Levente.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail