Voluntariatul îți poate construi un viitor”. De la această idee au pornit Andrei și Corina Giurgia, încă din anii studenției. În primul an de facultate la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași, Andrei a înființat „Asociația Studenților Jurnaliști”.

De atunci au trecut 10 ani. Mulți studenți s-au bucurat de stagii de practică la instituții importante de presă, iar unii au rămas să lucreze acolo. Câștigul, mărturisește Andrei, este satisfacția de a-i fi ajutat. El însă nu s-a oprit aici cu proiectele. Deși este om de radio, Andrei a început să se ocupe de organizarea unor evenimente. În 2010 a decis, împreună cu alți tineri, să facă la Iași un festival, „Serile Filmului Românesc”.

Corina este cea care îi coordonează pe studenții voluntari ce se implică în organizarea festivalului. Ea a venit din Republica Moldova și l-a cunoscut pe Andrei pe băncile facultății. Au devenit parteneri de proiecte, dar și de suflet, pentru că s-au căsătorit. Visurile le-au construit împreună, iar în loc de afaceri au investit în cultură. La primele ediții ale festivalului au venit și cu bani de acasă, dar treptat au reușit să convingă să vină alături de ei mai mulți sponsori, iar acum, după 7 ediții organizate deja, vor să acceseze și fonduri europene.

Cei doi tineri au adus la Iași, ca invitați mulți regizori și actori de renume, iar mii de spectatori vin anual la proiecțiile filmelor românești.

Deși locuiesc într-un oraș în care economia se mișcă mai greu decât în Capitală, Andrei și Corina sunt încrezători în viitor. Vor să formeze în continuare tineri, pe care să-i învețe că satisfacțiile vin în timp. În plus, nu vor să plece din Iași, convinși fiind că doar prin ambiția tinerilor care rămân în țară se pot construi lucruri frumoase în România.

 

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail