Angajații Gărzilor Forestiere (GF) vor trebui să participe la sesiuni de pregătire în vederea testării aplicațiilor incluse în cadrul Sistemului informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL), cu scopul îmbunătățirii și optimizării acestuia, prevede un Proiect de Ordin de Ministru, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Potrivit sursei citate, sesiunile de pregătire cu personalul din cadrul GF cu privire la modul de utilizare a aplicațiilor vor fi organizate de ministerul de resort, iar utilizatorii SUMAL desemnează persoana/persoanele împuternicită/împuternicite pentru testarea aplicațiilor din acest sistem.

Persoanele desemnate se comunică de către utilizatorii Gărzilor Forestiere, competente teritorial sau, după caz, direcției cu atribuții de control silvic și cinegetic din cadrul autorității publice centrale care răspunde de silvicultură.

Conform proiectului de Hotărâre, în perioada 13 — 19 ianuarie 2017, vor fi organizate sesiuni de pregătire cu personalul din cadrul GF cu privire la modul de utilizare a aplicațiilor, iar în intervalul 20 ianuarie — 31 martie 2017, utilizatorii pot testa toate aplicațiile SUMAL reglementate prin HG 1004/2016.

Totodată, între 1 și 23 aprilie 2017, departamentul din autoritatea publică răspunzător de silvicultură va realiza prelucrarea informațiilor rezultate în urma testării și va emite proiectul de act normativ pentru implementarea SUMAL.

„Pentru testare, utilizatorilor li se solicită să îndeplinească acțiunile specifice aplicației utilizate, așa cum sunt dispuse prin HG 1004/2016. În scopul testării, autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură pune la dispoziția utilizatorilor, pe site-ul www.mmediu.ro, manualul de utilizare pentru toate aplicațiile. Utilizatorilor li se solicită ca, în perioada de testare, la fiecare sfârșit de lună, să comunice pe adresa de e-mail [email protected] eventualele observații și disfuncționalități constatate în perioada de probă”, se precizează în documentul citat.

Proiectul de Ordin de Ministru privind aprobarea Metodologiei de testare a implementării Sistemului informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase reglementat prin Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund va fi în dezbatere publică de site-ul MMAP până pe data de 8 ianuarie 2017.

Rezultatele testării a aplicațiilor SUMAL vor fi folosite la elaborarea metodologiei privind organizarea și funcționarea Sistemului, obligațiile utilizatorilor, precum și la standardizarea informațiilor, structura și modalitatea de transmitere a acestora.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail