Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, activitatea de prevenire a incendiilor trebuie să aibă o amploare mult mai mare, în scopul preîntâmpinării, reducerii sau eliminării riscurilor de producere a incendiilor şi a consecinţelor acestora.

În anii precedenţi, în perioada sărbătorilor de iarnă, proprietatea individuală a fost cea mai afectată de flăcările scăpate de sub control. Principalele împrejurări şi cauze care au declanşat incendii au fost sacrificarea animalelor şi utilizarea focului deschis în curţi, utilizarea afumătorilor, amenajarea pomilor de Crăciun şi exploatarea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire.

Ştiaţi că un brad de Crăciun instalat în casă şi împodobit cu accesoriile tradiţionale poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut?

Pentru a evita un astfel de eveniment nedorit, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna vă recomandă câteva măsuri de prevenire a incendiilor, specifice acestei perioade:

  • nu amplasaţi bradul în vecinătatea surselor de căldură deschise (radiatoare, reşouri, aragazuri);
  • fixaţi bradul în condiţii de siguranţă pentru a împiedica răsturnarea accidentală a acestuia;
  • evitaţi să puneţi în brad podoabe inflamabile;
  • nu utilizaţi instalaţii de iluminat ornamental cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • nu lăsaţi bradul cu lumânări, artificii aprinse, instalaţii electrice de împodobire în funcţiune nesupravegheate;
  • eliminaţi din jocul copiilor artificiile, petardele şi pocnitorile şi nu îi lăsaţi singuri în casă nici măcar pentru câteva minute. Un singur minut în care aceştia nu sunt supravegheaţi poate fi fatal. Nu vă lăsaţi copiii să devină statistici.

                                   

 

ISU Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail