Fundaţia Dinu Patriciu a anunţat o reducere a bugetului alocat programului de burse „Inventează-ţi Viitorul!” pentru anul 2012. Mai mulţi elevi şi studenţi covăsneni, merituoşi, ar putea rămâne fără bursele de merit acordate de Fundaţia Dinu Patriciu, deoarece programul „Inventează-ţi Viitorul!”, îşi reduce numărul beneficiarilor în 2012.

Acest lucru vine „pe fondul scăderii de la an la an a numărului de aplicaţii şi a calităţii candidaturilor  primite”, se precizează pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro.

Astfel, de la 1 ianuarie 2012, programul va număra aproximativ 1.100 beneficiari, elevi de liceu şi studenţi cu rezultate şcolare excelente şi resurse financiare foarte reduse, care vor primi o bursă lunară în valoare de 200 lei (elevi de liceu) şi 300 lei (studenţi).

Cei 1.100 bursieri care vor rămâne, şi în anul care vine,  în programul „Inventează-ţi Viitorul!”, au fost selectaţi pe baza meritelor şcolare şi academice, luând în considerare în paralel scorurile realizate pe baza venitului.

Elevii şi studenţii care nu vor rămâne în program trebuie să ştie că,”pentru a diminua impactul sistării burselor, Fundaţia se angajează să continue acordarea bursei celor care trimit o anchetă socială făcută de primăria locală, care să releve riscul iminent de abandon şcolar cauzat de lipsuri financiare severe. Reprezentanţii Fundaţiei aşteaptă primirea acestor dosare de anchetă socială până în data de 31 ianuarie 2012. Pentru orice întrebare sau nelămurire, bursierii sunt invitaţi să ne scrie la [email protected]”.  (se mai arată pe site-ul Fundaţiei).

Din judeţul Covasna, aproximativ 16 tineri beneficiază de programul naţional de burse „Inventează-ţi viitorul”, în anul 2011-2012.

Listele nominale sunt disponibile aici, iar coordonatorii programului detaliază pas cu pas modalitatea de intrare în posesia bursei, aici.

De la lansarea sa de acum patru ani, programul „Inventează-ţi Viitorul!” susţine elevi de liceu şi studenţi cu rezultate şcolare foarte bune, dar care provin din familii cu resurse financiare modeste. Acest  programul este destinat doar acelor elevi care doresc şi intenţionează să dobândească o formaţie preuniversitară şi universitară completă. Prin urmare, nu sunt eligibili elevii de clasa a VIII-a care nu intenţionează sau nu reuşesc să-şi continue studiile la liceu, sau elevii de clasa a XII-a care nu doresc sau nu reuşesc să îşi continue studiile la facultate.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail