După patru ani de la începerea acestei investiţii, în baza unui proiect întocmit în anul 2006, ieri a avut loc recepţia lucrărilor la  Sistemul de canalizare în satul  Ozun, lucrări ce au fost realizate cu fonduri alocate pe Ordonanţa 7 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural.

Mulţumit de această realizare, primarul comunei Ozun, dr. Raduly Istvan a declarat: „După 4 ani de zile avem următoarele rezultate: 640 de gospodării racordate, încă 370 de apartamente, aproape 10 km de sistem de canalizare, 7 staţii de pompare, şi  bineînţeles, o staţie de epurare nou-nouţă. Sunt sigur că va fi un lucru benefic pentru comunitatea din Ozun”.

Prezent la recepţia lucrărilor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a spus: „În numele Consiliului Judeţean  m-am angajat să sprijinim financiar  acele localităţi unde anul viitor sunt în derulare programe  guvernamentale sau europene, de peste 1 milion de euro, deoarece  pentru noi este primordial să dăm bani şi sprijin acolo unde sunt idei, sunt  proiecte făcute  iar autorităţile locale  ştiu ce vor”.

„Dilemele” Curţii de Conturi

Dar, până să ajungă să se bucure de finalizarea investiţiei, primăria a întâmpinat şi unele  dificultăţi birocratice. Potrivit primarului, acestea au venit de la  Curtea de Conturi, care, având obligaţia să verifice modul în care au fost cheltuiţi banii aferenţi investiţiei, a ajuns la concluzia că firma care a executat  lucrarea ar trebui să restituie banii încasaţi pentru manoperă, pe motivul că o lucrare de aşa anvergură nu poate fi realizată de o firmă cu doar 3 angajaţi.

Primarul din Ozun ne-a spus că reprezentanţii Curţii de Conturi care au făcut verificările ce se impun, au «reclamat» şi  faptul că firma executantă era din Ungaria, deşi  lucrarea i-a fost atribuită în urma unei licitaţii. «Oare e corectă acea întrebare a doamnei preşedintă de la Curtea de Conturi care a sunat cam aşa: “N-aţi găsit executant în ţară? De ce a trebuit să luaţi din străinătate?“  Răspunsul îl pot da astăzi, la faţa locului: Executantul s-a oferit să facă această investiţie cu 5 mld de lei mai puţin decât firmele din ţară.  Lucrarea este gata şi avem o tehnologie modernă», a explicat primarul Raduly Istvan.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail