Zilele acestea, elevii Liceului de Artă „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe îşi susţin examenele de sfârşit de semestru, la specialitate.

Săptămâna aceasta este o săptămână încărcată şi plină de emoţii pentru elevii Liceului de Artă din Sfântu Gheorghe. În timp ce colegii lor de la alte şcoli, probabil, au terminat cu tezele şi diversele teste specifice sfârşitului de semestru, pentru elevii Liceului de Artă „Plugor Sandor” greul de-abia începe. În spatele unui recital de câteva minute se află sute, chiar mii de ore de repetiţii. Zilele acestea, rezultatele muncii micilor artişti vor fi evaluate la examenul semestrial de specialitate.

Dacă pentru o parte dintre suflători probele au început încă de săptămâna trecută, pentru violonişti şi pianişti acestea au început doar de luni, şi vor continua, în unele cazuri, până mâine.

Am fost curioşi să vedem care este atmosfera în această perioadă, şi le-am făcut o scurtă vizită micilor artişti, în cursul zilei de ieri.

În corpul vechi al Liceului era multă agitaţie. Violoniştii de-o parte şi pianiştii de cealaltă, aşteptau emoţionaţi să intre în sălile de examen. În paralel, în cealaltă clădire  unii elevi mai făceau o ultimă repetiţie, înainte de a se prezenta în faţa  comisiei examinatoare.

Astăzi este rândul celor care studiază la un instrument de alamă sau la percuţie să îşi susţină examenul. Şi cei de la secţia „Dramă” trec semestrial prin aceste examene, însă noutatea vine din partea secţiei de „Arte plastice”: începând din acest an, şi elevii acestei specializări vor susţine probe de specialitate.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail