Grupul de oameni de afaceri austrieci care doresc să investească în construirea unui complex turistic şi a unui teren de golf, în Vârghiş, abia aşteaptă să înceapă lucrările.

Însă,  până atunci, după cum ne-a spus primarul Ilkei Francisc, este necesară finalizarea achiziţionării terenului de care au nevoie. Potrivit edilului comunei, lucrurile “sunt pe un făgaş bun” şi asta ca urmare a faptului că, dacă  la începutul lunii noiembrie investitorii  trebuiau să mai cumpere 36 de hectare, acum mai trebuie să achiziţioneze doar 10. Dar nici acest lucru nu va mai dura mult timp, deoarece proprietarii sunt de acord să vândă către oamenii de afaceri austrieci care vin la Vârghiş.

Ilkei Francisc, primarul comunei Vârghiş

„Chiar vineri am discutat cu reprezentanţii din Austria, care vor să facă terenul de golf şi «Riverside». Sunt foarte emoţionaţi şi  nerăbdători să înceapă. Mai e de aşteptat puţin, pentru că, deocamdată nu sunt elaborate nişte avize şi rapoarte. Iar cu privire la locul în care va fi amplasat, deja se vede conturul suprafeţei terenului de golf”.

Un grup de oameni de afaceri austrieci doresc să investească în Vârghiş în realizarea unui teren de golf. Acesta va avea 27 de găuri şi va fi primul teren internaţional din ţară. Austriecii mai au în plan un proiect denumit „Riverside”, care  prevede construcţia unui amplu complex turistic ce va cuprinde un hotel de trei stele, un cămin pentru tineret, un centru sportiv, un centru comercial, clădiri pentru birouri şi un spaţiu rezidenţial.

Mai multe detalii despre proiecte pot fi aflate accesând pagina de Internet: http://www.tbdsrl.eu/cms/pages/ro/home.php, secţiunea „proiecte”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail