Sâmbătă după masă,  poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Întorsura Buzăului au oprit pentru control, pe raza comunei Sita Buzăului, o autoutilitară înmatriculată în judeţul Braşov. În urma controlului asupra actelor, poliţişti au stabilit că cel care  se afla la volan, N. Gheorghe, de 31 ani, din comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, transporta 30 de pomi de Crăciun nemarcaţi şi fără documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, au confiscat pomii de Crăciun şi continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei acestora.

În cursul aceleiaşi zile, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţiei Rurală Întorsura Buzăului  i-au depistat în comuna Barcani pe Ş. Marius, de 21 de ani, N. Răzvan, de 20 de ani, şi pe N. R, de 17 ani, toţi localnici, care au tăiat ilegal şi au sustras  4 arbori verzi, nemarcaţi, esenţă foioase(fag),  de pe raza comunei Barcani.

Poliţiştii au încheiat procese-verbale de constatare a contravenţiei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

Poliţişti de la Biroul Ordine Publică – urban Sf. Gheorghe l-au identificat, vineri,  în zona autogării,  pe B. Cs., de 16 ani, domiciliat în comuna Bodoc, care deţinea obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice ( petarde).

Cu ocazia controlului corporal sumar, asupra adolescentului, poliţiştii au identificat  9 cutii a câte 60 piese ( petarde) din clasa I.

Poliţiştii au ridicat petardele în vederea confiscării şi au întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice, fără autorizaţie.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail