Tinerii din medii defavorizate – care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor în vederea obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente) se pot înscrie până în 27 ianuarie 2017, în programul „Permis pentru viitor” .
Cea de-a doua ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor” a fost lansată recent de către – MOL România și Fundația Pentru Comunitate, în cadrul unei ceremonii derulate la Târgu Jiu.
. . afis_permis-pentru-viitor-kPrin „Permis pentru viitor” vor fi acoperite costurile obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente) pentru 35 de tineri. Beneficiarii vor fi din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere poate facilita obținerea unui loc de muncă sau menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu – au transmis organizatorii programului, printr-un comunicat de presă emis redacției noastre.
„Programul MOL „Permis pentru viitor” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, proveniți din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de categoria B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).”- se precizează în comunicat.
„Succesul obținut în primul an de existență a programului <<Permis pentru viitor>> ne-a încurajat să lansăm, o nouă ediție. Sunt foarte mulți tineri care se văd nevoiți să pornească la drum în viață dintr-o poziție defavorizată, fiind lipsiți de sprijin și de resurse. Prin această inițiativă de responsabilitate socială ne propunem să le fim alături. Suntem convinși că beneficiarii acestor sponsorizări care vor obține permisul de conducere vor avea o șansă suplimentară pe piața forței de muncă. MOL România a demonstrat prin multe dintre activitățile sale de responsabilitate socială că este atent la nevoile comunităților locale și dorește să se implice activ în îmbunătățirea condițiilor de viață”, a declarat, cu ocazia lansării ediției a doua a programului, Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România – potrivit comunicatului.
Conform regulamentului programului, pot participa: tineri din medii defavorizate, născuți între anii 1992 și 2000 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, tineri care: sunt la începutul carierei profesionale și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere; au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu; au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă / îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție / un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai; din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.
În regulament se arată și că un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru: acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai; acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai.
Dosarul de înscriere – care trebuie să cuprindă o serie de documente – trebuie să fie transmis până în data de 27 ianuarie 2017 (data expedierii poștale).
„Dosarele complete vor fi evaluate de specialiști în educație și asistenți sociali; punctajul se va acorda în funcţie de rezultatele la învățătură, scrisoarea de motivație personală și situația socială. În procesul evaluării dosarelor, aplicanții pot fi contactați telefonic în vederea obținerii unor informații suplimentare. Lista câștigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate. Fundația va informa fiecare solicitant în scris (prin e-mail sau poştă) asupra rezultatului final al programului, după care va încheia contracte cu solicitanţii câştigători. Câştigătorii vor primi sponsorizarea doar după semnarea şi returnarea contractului de sponsorizare.”- au transmis organizatorii.
„Experiența organizării primei ediții a programului ne arată că mulți tineri din medii defavorizate au un țel, pot articula foarte bine parcursul pe care vor să îl urmeze în viață și lucrează pentru atingerea scopului stabilit. Cele mai mari șanse de finanțare și de realizare le au solicitările în care tinerii motivează clar necesitatea permisului de conducere, utilitatea și beneficiul scontat al acestui instrument în viața lor în următorii ani. Un rol important revine persoanelor care își asumă responsabilitatea față de noi și față de tineri de a fi mentorii lor în perioada cursurilor, în finalizarea studiilor într-un timp optim și în pregătirea pentru un examen cu succes”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate, conform comunicatului.
La ceremonia de lansare a celei de-a doua ediții a programului a participat și primul dintre beneficiarii ediției I a programului, care a obținut permis de conducere. În urma acestei calificări, tânărului – care provine dintr-un centru de plasament și este angajat la o tipografie – i-au fost încredințate sarcini complexe la locul de muncă, fiind inclus și în activitatea de distribuție. Alți 6 beneficiari ai primei ediții a programului „Permis pentru viitor” au obținut permis de conducere categoria B sau C, 7 tineri sunt programați pentru susținerea examenului, iar 16 se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.- se arată în comunicatul de presă.
Printre beneficiarii primei ediții se numără și tineri din județul Covasna.
Detalii despre programul MOL „Permis pentru viitor” pot fi aflate accesând site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro, de unde se poate descărca și formularul de înscriere.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail