Elevii Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi şi-au făcut „firme” şi au organizat un eveniment pentru copii.

Pentru câteva zile, elevii Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi din Sfântu Gheorghe (clasa a-XIII-a A  şi a XI-a D) din domeniul alimentaţie publică, au devenit „afacerişti”.

Astfel, în cadrul unei aplicaţii practice aceştia şi-au înfiinţat firme de exerciţiu, şi au realizat un eveniment pentru un client real. Prin firmele de exerciţiu AL&AL S.R.L. şi CORAD S.R.L, elevii au adus bucurie prichindeilor de la Grădiniţa Panseluţa (Arvacska), organizând ieri un eveniment cu ocazia zilei de Sfântu Nicolae, intitulat „Sfântu Nicolae –între amintiri şi realitate”.

Tinerii „afacerişti” şi-au luat rolul în serios şi au organizat totul în cele mai mici detalii, sub supravegherea atentă a  prof. coordonator al proiectului, Carmen Tordai.  Mai precis, aceştia s-au ocupat de pregătirea sălii şi a preparatelor culinare pentru bufetul suedez, de aranjarea bufetului suedez şi, cel mai important, de organizarea momentului „Soseşte Moş Nicolae cu dulciuri pentru copiii cuminţi şi cu vărguţe pentru cei obraznici (cu elevii clasei a-XI-a D-organizator de banqueting).

Evenimentul a fost foarte reuşit. Prichindeii de la Grădiniţă au fost întâmpinaţi aşa cum se cuvine şi au avut parte şi de o surpriză: vizita lui Moş Nicolae, care a sosit cu desaga plină.

Pentru această acţiune, Grupul Şcolar  Constantin Brâncuşi  din Sfântu Gheorghe a încheiat un protocol de colaborare cu Grădiniţa Panseluţa (Arvacska).

Firma de exerciţiu reprezintă o simulare a unei firme reale, în cadrul şcolilor cu profil servicii, este înfiinţată de către elevi şi coordonată de cadrele didactice. Începând cu anul 2006, conceptul „firma de exerciţiu” a fost implementat în cadrul tuturor unităţilor de învăţământ cu profil servicii, la nivel naţional. Aplicarea la clasă a acestei metode noi de învăţare are impact asupra bunului mers pentru activitatea copiilor.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail