Fundația „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a anunțat prelungirea termenului de înscriere la festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”. . .
festival-colinde-9Înscrierile, programate inițial până în 15 noiembrie, au fost prelungite cu încă o săptămână, astfel că se vor încheia în data de 22 noiembrie, a declarat ieri președinta Fundaţiei, prof. ing. Maria Peligrad.
Potrivit acesteia, până în prezent, și-au anunțat intenția de participare colindători din mai multe zone ale țării, dar și din afara granițelor României.
„S-au înscris participanți din mai multe localități covăsnene, dar și din afara județului și și-au anunțat dorința de a participa la eveniment și formații de colindători din afara granițelor. Înscrierile continuă până în data de 22 noiembrie (a.c.). Cei interesați să își prezinte programul artistic în cadrul evenimentului trebuie să consulte regulamentul Festivalului și să completeze formularul de înscriere și câteva documente (fişa de prezentare, un tabel nominal cu persoanele care fac parte din formație, din grup). Aceste fișe pot fi descărcate de pe site–ul Fundației, www.fmvcov.ro și vor trebui trimise – online (la adresele: [email protected], [email protected]) sau pe adresa Fundaţiei „Mihai Viteazul” (str. Libertăţii, nr. 7, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, cod poştal 520008), până la data menționată.” – a declarat președinta Fundației „Mihai Viteazul”, prof. ing. Maria Peligrad.
Potrivit acesteia, festivalul, ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie – va începe în 12 decembrie (a.c.) și are ca scop promovarea tradiţiilor și obiceiurilor de iarnă.
Și anul acesta se dorește ca evenimentul se deruleze pe parcursul unei săptămâni, astfel încât grupurile de colindători să ajungă în mai multe localități din județ pentru a transmite bucuria adusă de nașterea lui Iisus Hristos, a precizat prof. ing. Maria Peligrad.
Potrivit acesteia, structura ediției actuale este asemănătoare celei ale edițiilor anterioare, iar cei care doresc să urce pe scena festivalului se pot înscrie cu diverse programe cuprinzând: colinde, plugușor, folclor, tradiții sau obiceiuri legate de sărbătorile de iarnă.
Accesul publicului la manifestările din cadrul festivalului este gratuit. Cei care doresc să susțină evenimentul, pot să o facă, prin sponsorizări.
***
Fundația „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe s-a înființat în septembrie 1990. De-a lungul timpului, a organizat numeroase acțiuni dedicate covăsnenilor și nu numai. „Sfatul Seniorilor”, Festivalul „Tinere Talente”; Festivalul coral „George Sbârcea” sunt câteva dintre acestea.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail