Toamna, cu frumusețea și bogățiile ei a fost celebrată, ieri, de cei 22 de copii ai  grupei „ Albinuțele” de la Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” din Sf. Gheorghe, în cadrul unui Bal al toamnei.

balul-toamnei-2După ce au umplut  masa cu fel de fel de bunătăți  făcute de mamele, tații sau bunicile lor- zacuscă, gemuri, compoturi, prăjituri- la care s-au adăugat și trei  borcane cu murături puse chiar de  „grădinarii” grupei mijlocii, împreună cu doamnele educatoare Loredana Munteanu și Adriana Oltean,  copiii și părinții au trecut  la… „sculptarea” dovlecilor  din care au făcut felinare care   au avut menirea  să înfrumusețeze  decorul  în care s-a desfășurat prima parte a evenimentului.

Costumați  în zâne sau crăiese ale toamnei, dovleci, morcovi, vinete, etc., fetițele și băiețeii și-au prezentat costumele, pe rând, iar apoi fiecare în parte au ajutat-o pe „ Zâna Toamnă” să-și aranjeze o rochie frumoasă cu care să participe, alături de ei, la Bal.  În public, părinții, pe fețele  cărora  zâmbetele sau împletit cu emoțiile aferente  unui  eveniment atât de important din viața „comorilor” lor,  nu pridideau în a face poze și filme care să le aducă aminte, peste timp, de acest prim bal al celor mici.

„Balul Toamnei se vrea o activitate de evaluare a proiectului „ Frumusețile Toamnei”  care s-a desfășurat la grupa mijlocie timp de 4 săptămâni ;  el se încheie astăzi cu această activitate, împreună cu  părinții. Am vrut, de fapt, să fie o încununare a întregii activități pe  care am avut-o cu copiii legat de toamnă, în care copiii împreună cu părinții să aducă din cămara toamnei ceea ce au pregătit pentru iarnă, iar  împreună cu părinții, copiii să confecționeze felinare din dovleci. (…)  Copiii au spus că toamna este  cea mai bogată și s-au lăudat cu ce face mama sau tata, sau împreună,balul-toamnei și acum vom vedea cât de multe bunătăți au adus părinții și cât de frumos lucrează împreună cu copiii.(…) Atunci când am vorbit despre legumele de toamnă, pe lângă faptul că le-am observat – le-am mirosit,  le-am pipăit, le-am gustat – împreună  cu ei am pus murături- 2 borcane în oțet și unul în saramură, iar copiii au colorat etichete  pe care le-au lipit pe borcane. Când legumele vor fi murate, copiii  le vom mânca la felul  doi și astfel se vor bucura de rezulatele muncii lor” a menționat  ed. Loredana Munteanu.

Balul Toamnei a cuprins și câteva probe distractive la care părinții  și copiii au participat în perechi,  și s-a încheiat cu muzică și dans…că așa e la bal, de când lumea și pământul!

M.C.G. . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail