Direcţia Silvică va scoate la vânzare mai multe cabane aflate pe teritoriul judeţului Covasna, procedura urmând să fie demarată imediat după obţinerea aprobării din partea Ministerului Mediului şi Pădurilor.
Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre acele cabane aflate pe terenuri retrocedate foştilor proprietari ori pe terenuri ale statului unde nu se mai efectuează exploatări forestiere, iar întreţinerea lor este costisitoare.
„Proprietarii terenurilor au prioritate la cumpărarea acestor construcţii, dar, dacă nu doresc să o facă, atunci există alte două posibilităţi – ori se demolează ori vor fi vândute altei persoane, dar în acest caz proprietarul terenului trebuie să permită accesul spre imobil ”, a declarat Gyorgy Ervin.
Conducerea Direcţiei Silvice Covasna a precizat că este vorba despre 24 de cabane care au fost evaluate şi urmează să fie scoase la licitaţie după avizarea Ministerului Mediului. Cabanele sunt din punct de vedere tehnic într-o stare bună, iar preţul acestora variază între 13.000 şi 400.000 de lei plus TVA, în funcţie de zonă, mărime, confort şi utilităţi.
Pe lângă aceste cabane, Direcţia Silvică mai are circa 100 de clădiri şi anexe în pădurile din judeţul Covasna, folosite pe vremuri pentru cazarea muncitorilor care lucrau la exploatarea lemnului sau pentru animalele acestora, care vor fi vândute la preţuri mici, iar, dacă nu se vor găsi cumpărători, atunci vor fi demontate.
Şeful Direcţiei Silvice, Ioan Cosnean, a declarat pentru AGERPRES că instituţia pe care o conduce deţine, de asemenea, şase cabane cu dotări speciale, care oferă un confort sporit şi sunt incluse în circuitul turistic. Aici sunt cazaţi în special turiştii străini care vin la vânătoare în judeţul Covasna, iar momentan nu sunt de vânzare, fiind date în chirie pe o anumită perioadă de timp, la un preţ rentabil pentru statul român.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES