Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef: „Este extraordinar că în România, în ceea ce priveşte soarta câinilor vagabonzi se poate organiza referendum, dar în ceea ce-i priveşte pe secui nu se poate organiza referendum!”

Kulcsar Terza Jozsef, preşedintele PCM Covasna

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, s-a arătat deranjat în legătură cu faptul că la sfârşitul săptămânii trecute, Pre­fectura a cerut revocarea hotărârii privind organizarea referendumului local pentru înfiinţarea Ţinutului Secuiesc: „Prefectul Gyorgy Ervin a sesizat Consiliul Judeţean să revoce acea hotărâre adoptată privind referendumul. În această sesizare sunt nişte observaţii minore (…) Ieri (marţi- n.r), Camera Deputaţilor a adoptat legea cu privire la soarta câinilor vagabonzi. Aceasta prevede că în ceea ce priveşte soarta câinilor se poate organiza referendum. Domnul prefect spune că este nelegală hotărârea privind referendumul pentru înfiinţarea Ţinutului Secuiesc, dar în ceea ce priveşte soarta câinilor se poate organiza referendum”, a explicat preşedintele PCM Covasna.

Acesta a precizat că nu se va da bătut în ceea ce priveşte această chestiune şi că va încerca să poarte o discuţie cu fracţiunea UDMR şi să încerce să rezolve problemele invocate de prefect. „În nici un caz nu o să accept să fie revocată această hotărâre aşa cum s-a cerut şi să nu fie ţinut acel referendum. Noi susţinem, în continuare, această hotărâre. Din punctul nostru de vedere este o chestiune extrem de importantă şi nu o să ne lăsăm. O să transmit şi în Ungaria şi în Uniunea Europeană să vadă că pentru soarta câinilor se poate organiza referendum, dar pentru soarta secuilor nu!”, a încheiat Kulcsar Terza Jozsef.

La începutul acestei luni, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Judeţean a fost adoptată hotărârea conform căreia în data de 11 martie 2012 se va organiza un referendum prin care populaţia judeţului va fi consultată în legătură cu modificarea limitelor administrativ-teritoriale ale acestuia şi înfiinţarea Ţinutului Secuiesc. Prefectura a cerut însă, la finele săptămânii trecute, revocarea hotărîrii CJ pe temei de nelegalitate.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail