A început numărătoarea inversă până la cea mai mare acțiune de colectare a deșeurilor. Sâmbătă, 24 septembrie, întreaga Românie se unește pentru „curățenia generală” dedicată „Zilei de Curățenie Națională”.

Facem curățenie în toată țara, într-o singură zi! Echipa „Let`s Do It, Romania!” a dat startul înscrierilor pentru marea curățenie de pe data de 24 septembrie. Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, românii se vor uni din nou pentru o cauză comună: curățarea României de deșeuri. Campania „Let`s Do It, Romania!“ este realizată cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România, iar inițiativa este cea mai mare mișcare socială din țară, cu peste un milion de voluntari care s-au unit pentru o cauză comună – o Românie mai curată.

let-s-do-it-romania-2„Sâmbătă, 24 septembrie, va avea loc campania <<Let’s Do It, Romania!>> pentru colectarea deșeurilor, a cărei organizator este această mișcare, ca să zicem așa. Noi suntem înregistrați ca o echipă, așteptăm să ni se repartizeze locații care sunt cartografiate în prealabil de către organizatori. Din câte am înțeles, punctele de întâlnire vor fi ori în zona magazinului Kaufland, ori la parc, iar campania de colectare a deșeurilor se va desfășura între orele 09:00-15:00. În cazul în care nu se va repartiza un punct cartografiat cu deșeuri, echipa noastră de la Agenție va merge în avalul podului de la gară, pe zona Lunca Oltului.” – a declarat pentru „Mesagerul de Covasna”, reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, Gabriel Siminiceanu.

Potrivit acestuia voluntarii sunt bineveniți în număr cât mai mare. Aceștia se pot înscrie până pe data de 24 septembrie, atât pe site-ul oficial http://www.letsdoitromania.ro, cât și direct la punctele de întâlnire stabilite în fiecare oraș participant, în ziua campaniei.

„Binînțeles vor fi și membri ai familiilor noastre, copiii noștri, o să fim în jur de 10-12 persoane. Voluntarii găsesc toate informațiile pe site-ul <<Let’s Do It, Romania!>>, există un coordonator județean a cărui date de contact sunt acolo, probabil că vor face și pe site comunicarea locului exact de întâlnire. Pot să vină, din câte am înțeles, și dacă nu sunt organizați în echipe. Important e să putem strânge cât mai mult, să vedem, sperăm să ne ajute și vremea. Nu aș putea să vă spun o cantitate estimată de deșeuri pe care dorim să o colectăm, dar în orice caz, câți saci își va lua fiecare, cu siguranță îi va umple, deci nu o să ne oprim doar la parcurgerea unei singure zone.” – a mai explicat Gabriel Siminiceanu.

Potrivit organizatorilor, cei care doresc să participe la cel mai mare proiect de voluntariat din România și să fie parte din schimbare, trebuie doar să intre pe site-ul „Let`s Do It, Romania!” sau să descarce aplicația „Let’s Do It, Romania!”, disponibilă gratuit pentru iPhone si Android; să își facă  o echipă alături de care să curețe mormanele din „Harta Națională a Deșeurilor” în „Ziua de Curățenie Națională”; să își aleagă mormanele pe care doresc să le curețe, în funcție de marimea lor și de câți membri are echipa înscrisă sau să se prezinte direct pe 24 septembrie la unul dintre punctele de inregistrare din oraș.

Toate punctele de înregistrare pentru „Ziua de Curățenie Națională” vor fi afișate pe site-ul „Let`s Do It, Romania!”  și pe pagina de Facebook. Totodată, pe site-ul proiectului a fost creată și o pagină cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale voluntarilor, iar în perioada 19-24 septembrie va exista și un call-center dedicat.

Cei interesați pot solicita mai multe informații fie contactând unul dintre reprezentanții „Let’s Do It, Romania!”: Anca Baniță, Manager de Comunicare, [email protected], 0724 229 678; sau Florina Mirică, Specialist PR, [email protected], 0762 264 872; fie accesând una dintre paginile web: www.lestditiromania.ro, sau www.facebook.com/LetsDoItRO.

Deșeurile colectate în Ziua de Curățenie Națională vor fi preluate de operatorul regional de salubrizare SC Tega SA.

„Let`s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Potrivit inițiatorilor, din 2010 și până în prezent, campania a implicat peste 1.200.000 de voluntari care au reușit să adune peste 24.700 de tone de deșeuri. 305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de 3.300 voluntari digitali. „Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională „Let`s Do It, World!“.

Ioana Ardeleanu . .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail