. . bursa (3)47 de persoane au fost selectate pentru a participa la interviuri sau pentru a susține  probe de lucru în vederea angajării, din totalul celor 112 care au participat la mini-bursa locurilor de muncă organizată, vineri, la Sfântu Gheorghe.

Mini-bursa a fost organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, la sediul său din municipiu.

Potrivit conducerii instituției, evenimentul a fost organizat la cererea unor agenți economici.

„Mini-bursa din septembrie a fost organizată, în special la cererea agenților economici din domeniul serviciilor și mai ales din domeniul comerțului, însă ulterior, cererea s-a extins și de la alte firme, inclusiv la cele din Brașov (…). De data aceasta am deschis poarta către agenții economici (n.r. – din Brașov), pentru că au venit cu această solicitare, în mod expres, pentru că voiau să se informeze despre piața muncii, pentru că voiau să vadă care este relația între potențialul angajator din Brașov și forța de muncă din județul Covasna.” – a declarat, vineri, directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Conform informațiilor oferite ieri de reprezentanții AJOFM Covasna, la eveniment au participat nouă angajatori care au oferit, în total, 364 de locuri de muncă în confecții, comerț, servicii, producție, industria auto.

Potrivit aceleiași surse, din totalul locurilor de muncă oferite, 27 au fost adresate persoanelor cu studii superioare, 33 celor cu studii medii, 167 muncitorilor calificați și 137 muncitorilor necalificați.

Reprezentanții AJOFM Covasna au transmis că la mini-bursă au participat în total 112 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

47 dintre participanți au fost selectați pentru a participa la probe de lucru sau la interviuri în vederea angajării. Nicio persoană nu a fost angajată pe loc.

O nouă bursă, adresată în special absolvenților, va fi organizată luna viitoare, au menționat reprezentanții AJOFM Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail