Echipa de organizare a Festivalului de artă contemporană pulzArt, care se va desfăşura luna viitoare la Sfântu Gheorghe, caută voluntari dornici să se implice în organizarea acestui eveniment.

PulzArt-de decupat doar logoÎntr-un apel lansat vineri, aceştia menţionează că aşteaptă înscrieri din partea tinerilor „entuziaşti, dinamici şi iubitori de cultură”, care, în schimbul serviciilor oferite, vor avea acces gratuit la toate programele festivalului.

„Sarcinile voluntarilor constau în ajutarea la ridicarea instalaţiilor artistice din spaţiul public, moderarea diferitelor jocuri în spaţiul public, asistenţa la atelierele de animaţie şi de pictură cu lumini, sarcini de comunicare: procesare de imagini, redactare de texte, social media, dar şi diferite alte sarcini de organizare pe care vor avea şansa să le încerce. Aceştia nu numai că vor avea intrare liberă la programele festivalului, ci vor putea dobândi şi o experienţă profesională valoroasă de care se vor putea folosi în viitor în orice domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe, remis AGERPRES.

Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul evenimentului, iar data limită pentru trimiterea înscrierilor este 8 septembrie.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului „pulzArt” se va desfăşura la Sfântu Gheorghe în perioada 15-18 septembrie a.c sub genericul ‘Anul imaginii’ şi va oferi publicului posibilitatea de a intra în contact cu noile tendinţe şi curente ale artei contemporane.

În programul celor patru zile de festival sunt cuprinse numeroase vernisaje, întâlniri cu scriitori, concerte, piese de teatru, workshop-uri etc. Printre invitaţi se numără artiştii Dan Perjovschi şi Sorin Trăistaru, formaţia britanică Hidden Orchestra şi muzicianul Joe Acheson, scriitoarea Rakovszky Zsuzsa, membră a Academiei Literare Digitale din Ungaria şi Teatrul „Kosztolányi Dezső’ din Subotica (Serbia).

Prima ediţie a festivalului s-a desfăşurat în 2013, sub genericul „Anul sunetului şi al cuvântului”, a urmat în 2014 „Anul jocului” adică al teatrului, iar în 2015 „Anul tradiţiei”.

Organizatorii principali sunt Casa de Cultură „Kónya Ádám” şi Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

. . Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail