politiaPrintre atribuțiile structurilor polițienești, în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, se regăsesc menținerea siguranței traficului rutier prin desfășurarea de activități menite să impună respectarea prevederilor legale, dar și luarea măsurilor care se impun atunci când se constată abateri de la aceste norme. De asemenea, amintim competența structurilor de poliție rutieră de a face propuneri către autoritățile abilitate să efectueze activități de amenajare și semnalizare a drumurilor publice, astfel încât siguranța participanților la trafic să nu fie pusă în pericol.

 

În virtutea acestor aspecte, informăm cu privire la faptul că, având în vedere riscul rutier ridicat constatat în anumite zone ale municipiului Sfântu Gheorghe, Poliția Municipiului a făcut mai multe demersuri în vederea îmbunătățirii gradului de siguranță pietonal.

Concret, cu privire la situația străzii Lunca Oltului, unde în prezent nu există treceri pentru pietoni, deși este înregistrat trafic pietonal, în zonă fiind amplasate mai multe centre comerciale, Biroul Rutier al Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe a înaintat, la data de 14.06.2016, către CNADR – Secția Drumuri Naționale Sf. Gheorghe, o solicitare în vederea stabilirii unor măsuri pentru amplasarea de treceri pentru pietoni. Astfel, în urma evaluărilor comune efectuate s-au stabilit două locații unde, în viitorul apropiat, urmează să fie amplasate treceri pentru pietoni.

De asemenea, risc rutier ridicat a fost identificat și pe străzile Gabor Aron, la trecerea pentru pietoni din zona Grupului Școlar Kos Karoly, dar și în zona intersecției străzii 1 Decembrie cu strada Sporturilor unde, în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe evenimente rutiere soldate cu victime.

Astfel, în acest sens Biroul Rutier al Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe a înaintat, la data de 06.08.2016, către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, o adresă prin care au fost ridicate aceste sincope și prin care s-a solicitat luarea unor măsuri în consecință, iar în urma acestei solicitări, pe strada Gabor Aron a fost montat un limitator de viteză.  Întrucât s-a constatat că în zona intersecției 1 Decembrie 1918 – Sporturilor nu au fost luate măsuri pentru reducerea riscului rutier pietonal, Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe a transmis o nouă solicitare în vederea dispunerii măsurilor care se impun în acest caz, pentru diminuarea numărului de accidente.

Menționăm că în acest an pe raza municipiului Sfântu Gheorghe au fost înregistrate 6 accidente rutiere soldate cu rănirea ușoară a 7 persoane, evenimente produse ca urmare a neacordării priorității de trecere pietonilor. De asemenea, polițiștii rutieri au desfășurat numeroase acțiuni prin care au urmărit disciplinarea pietonilor în sensul respectării regulilor de circulație, în primele 8 luni ale acestui an fiind aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru abateri comise de pietoni.

 

. . IPJ Covasna

Agent principal de poliție

 Marin Nicoleta

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail