Luni, 5 septembrie, la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe,are loc deschiderea oficială a stagiunii 2016-2017.

tam

Directorul Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM), Anna-Maria Popa a declarat că noua stagiune se anunță una plină de surprize și că spectatorii sunt așteptați, în număr cât mai mare, la spectacolele pregătite de actorii teatrului. Stagiunea 2016-2017 va fi deschisă pe data de 5 septembrie printr-un eveniment inedit organizat pe străzile orașului, în cadrul căruia vor fi prezentate secvenţe din mai multe spectacole.

„Este prima oară când scoatem spectacolele de teatru din sala de teatru și oferim publicului secvențe din majoritatea spectacolelor noastre, în centrul orașului. Vrem în felul acesta să ne apropiem de publicul nostru, vrem să atragem public nou, public tânăr; drept urmare în 5 septembrie, începând cu ora 18:00, vă așteptăm în Piața Centrală. Pe podiumul pe care ni-l pune la dispoziție Primăria veți vedea prima secvență din spectacolul „Doi galbeni”, și pe traseu, până la noul nostru sediu, căci avem un nou sediu de care suntem foarte încântați, și unde vă așteptăm cu mare drag, veți vedea mai multe secvențe din toate specatcolele pe care deja le avem gata. În data de 6 și 7 septembrie vom avea prima premieră a acestei stagiuni „Ieșire de urgență” în regia unei tinere, o co-producție cu UNATC-ul (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică). Este primul ei spectacol, dizertația Casandrei Topologeanu. În data de 6 septembrie este avanpremiera, și în data de 7 septembrie, cu ocazia premierei oficiale, vine și profesorul ei de clasă, Alexa Visarion, care își lansează cartea la noi – o carte specială despre educația în teatru, din experiența domniei sale în calitate de profesor universitar. Așteptăm foarte mulți tineri la această premieră pentru că, iată, și regizoarea, și scenografa sunt debutante, avem și un actor debutant în distribuție, vine și Alexa Visarion să își susțină tinerele talente. După această premieră avem o ședință „Q&A” – întrebări și răspunsuri, pe care le premiază Alexa Visarion cu volumele sale și cu ultimul film pe DVD apărut.” – a declarat directorul TAM, Anna-Maria Popa.

Potrivit acesteia, pe data de 13 septembrie va avea loc a doua premieră a spectacolului „7”, în regia lui Sebastian Marina, iar pe datele de 15 și 16 septembrie va avea loc cea de-a treia premieră a spectacolului „Toujours Ensemble – Primăvara e încă departe!”. Finalul lunii septembrie vine cu premiera unui spectacol multimedia, despre municipiul Sfântu Gheorghe și experiența actorilor orașului nostru.

„Textul spectacolul „Toujours Ensemble – Primăvara e încă departe!”, este contemporan românesc, în premieră absolută Anca Visdei, o co-producție româno-franceză. Spectacolul este bilingv, este jucat atât în românește cât și în franceză, este debutul turneului nostru național care va continua cu un turneu în Franța, în luna noiembrie, urmând ca în 29 și 30 septembrie să vă așteptăm la cea de-a patra premieră a acestei luni „Jurnal de România”, în regia Carmen Lidia Vidu. Este un spectacol scris, făcut special pentru Sfântu Gheorghe, despre Sfântu Gheorghe, despre actorii noștri și experiența lor în acest oraș. Este un spectacol multimedia, numai cu poze, imagini foto, video. (…) Credem foarte mult în componenta educativă a teatrului, ne dorim să veniți în număr cât mai mare. Nu este o afacere, este o treabă de suflet și chiar credem în acest lucru.” – a explicat directorul TAM.

„Sieranevada” – proiecție propusă la Premiile Oscar, rulează pe 23 septembrie la Sfântu Gheorghe

Conducerea TAM a mai anunțat că pe data de 23 septembrie va avea loc ultima proiecție de film. Proiecția „Sieranevada”, în regia Cristi Puiu este propunerea României la Premiile Oscar și este ultimul film pe care Teatrul „Andrei Mureșanu” îl aduce: „Din octombrie vom avea două săli de cinematograf și sper ca filmele să nu mai fie proiectate în sala de teatru, să se mute acolo unde le e locul.”

. . Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail