Voluntarii acţiunii „Români pentru români” își continuă activitatea, prin Asociația „Calea Neamului”, asociație înființată la începutul acestei săptămâni.

Mihai Tarnoveani- la OzunAcţiunea „Români pentru Români” a fost iniţiată de către un grup de intelectuali din Brașov și Țara Făgărașului, în anul 2014, în scopul susținerii românilor din Covasna și Harghita. Printre inițiativele sale se numără oferirea de pachete cu dulciuri, alimente și nu numai, copiilor și vârstnicilor din sate aparținătoare celor două județe; oferirea de steaguri tricolore localnicilor din Târgu Secuiesc, sprijinirea confecționării de costume populare pentru zeci de copii din două sate covăsnene. Toate aceste activități s-au realizat cu contribuția oamenilor din toate colțurile țării și din Diaspora. De acum, inițiativele acțiunii „Români pentru români” vor fi continuate prin intermediul Asociației „Calea  Neamului”, înființată luni, prin hotărâre judecătorească. Membrii fondatori sunt: Mihai Tîrnoveanu, Alexandra Pintrijel Hagiu și Constantin Staicu.

„Misiunea noastră pe care o simțim ca fiind rânduită de Dumnezeu este aceea de sprijini afirmarea identității naționale a românilor, în special din județele Harghita, Covasna și Mureș, dar și din teritoriile istorice românești de care ne despart astăzi granițe nedrepte.  Pășim pe această cale grea fără șovăire, nu pentru a căuta victorii ci pentru a ne face datoria de români.”- a declarat Mihai Tîrnoveanu.

„Asociația constituită juridic nu poartă denumirea <<Acțiunea Români pentru Români>> sub care s-au desfășurat până în prezent acțiunile din ultimii ani, deoarece am fi fost nevoiți să cerem conform legii, aprobarea pentru această denumire (ea având în componență cuvântul <<Români>>) Secretariatului General al Guvernului. Nu consider însă că această titulatură trebuie să ne-o acorde Guvernul. Titulatura de români ne-a acordat-o deja Dumnezeu atunci când ne-a lăsat pe acest pământ. Altcineva nu este menit a fi întrebat în această chestiune. Așadar rămânem în continuare români pentru români pe calea cea sfântă a Neamului.” – a explicat el.

Ana Alina Costache . .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail