La sfârșit de săptămână, Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR) așteaptă, la sediul din Vâlcele, oaspeți din Statele Unite ale Americii.
Reprezentanții Bisericii Penticostale – Misiunea R.A.Ministry, din Statele Unite vor vizita, sâmbătă, sediul din Vâlcele al Asociației Distroficilor Muscular din România (ADMR). Cu sprijinul acestora, în urmă cu doi ani, Asociația a intrat în posesia unui microbuz special adaptat persoanelor cu dizabilităţi, a declarat, ieri, președinta ADMR, Maria Teodorescu.
„La sfârșitul săptămânii vom avea oaspeți din Statele Unite ale Americii, la sediul nostru din Vâlcele. Este vorba despre membrii bisericii penticostale, membrii români. Au dorit să vină să ne viziteze, să vadă ce am mai făcut. Am primit sprijin financiar din partea dumnealor pentru a aduce aici, în vizită de câteva zile, câțiva membri din țară care nu au mai ieșit de foarte mulți ani din casă, fiind imobilizați. Astfel, mâine vor veni trei frați din Târgu Jiu, împreună cu mama lor, tocmai ca să fie prezenți când vin oaspeții din SUA, sâmbătă.” – a spus Maria Teodorescu.
. . Lucrări de reparații și reamenajare, la sediul din Vâlcele
Potrivit acesteia, recent, s-au realizat mici lucrări de reamenajare la clădirea Centrului de Asistenţă al Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR) din Vâlcele. Totodată, au fost soluționate problemele de la sistemul de încălzire, probleme din cauza cărora, anul trecut, pe timp de iarnă, Centrul și-a suspendat activitatea.
ADMR- Centru 1„Am făcut mici reparații și reamenajări. Sistemul de încălzire nu mai funcționa cum trebuie și de aceea, în primul rând, acum am înlocuit țevile sistemului de încălzire, dar am făcut și alte lucrări de reparații. Acestea au fost efectuate de către voluntari, de către părinții unor copii cu distrofie musculară care vin, anual, la centrul nostru. Fondurile pentru aceste lucrări provin de la sponsori. <<S.C DANINA STAR SRL>> din Brașov, ne-a oferit suma de 3.000 de lei, iar S.C. Conrep Brașov ne-a ajutat cu materiale de construcție (țevi, pompă, baterie sanitară, gresie), în valoare de 1.300 de lei. În continuare, căutăm surse de finanțare pentru a asigura încălzirea pe timp de iarnă.”- a spus Maria Teodorescu.
Potrivit acesteia, Centrul de Asistenţă al Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR) de la Vâlcele a fost inaugurat în luna noiembrie a anului 2011, și are zece locuri de cazare. Acolo, membrii și beneficiarii asociației se întâlnesc, socializează și participă la diverse activități creative și recreative.
„Când am reabilitat sediul de la Vâlcele al Asociației, un sediu național, ne-am propus să facem un centru de îngrijire și de asistență, să venim în sprijinul acelor mame ai căror copii erau la tratament la Spitalul de la Vâlcele, dar și să derulăm activități, proiecte pentru persoanele cu distrofie musculară”, a amintit președinta Asociației, Maria Teodorescu.

Potrivit acesteia, cei care doresc să sprijine Asociaţia o pot face prin sponsorizări, redirecţionând cei 2% din impozitul pe venit către A.D.M.R, dar și „donând” din timpul lor pentru se implica în activitatea acesteia.
Datele de identificare ale Asociaţiei sunt:
ASOCIAŢIA DISTROFICILOR MUSCULAR DIN ROMÂNIA- COD FISCAL 8896012 Str. Băilor, Nr. 197, Loc. Vâlcele, Jud. Covasna, Tel.: +4 0720.04.98.19, E-mail: [email protected]; COD IBAN LEI BCR: Suc. Sf. Gheorghe, Jud. Covasna, RO 41 RNCB 0124038009330001, COD IBAN VALUTĂ: RO 14 RNCB 0124038009330002, COD SWIFT BCR–RNCB ROBU.
Informații suplimentare privind activitatea ADMR pot fi aflate accesând site-ul acesteia, http://www.mdaromania.ro/.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail