Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna organizează concurs de recrutare pentru ocuparea posturilor vacante. Candidații se mai pot înscrie până la începutul săptămânii viitoare.

imagesCele 24 de posturi cu normă întreagă și alte două cu jumătate de normă, scoase la concurs, vizează Centrele de plasament, coordonare, reabilitare, îngrijire și asistență pentru persoanele cu handicap, sprijin pentru tinerii de peste 18 ani și cele de tip familial din localitățile județului Covasna, după cum urmează: 0,5 post de medic specialist, nivelul studiilor S, în cadrul Centrului de coordonare Târgu Secuiesc; un post de psiholog specialist, nivelul studiilor S, în cadrul Serviciului management de caz; trei posturi de educator, nivelul studiilor PL/M, în cadrul Centrului de plasament “Borosnyay Kamilla” din Târgu Secuiesc; un post de educator, nivelul studiilor PL/M, în cadrul Centrului de Reabilitare Chilieni; un post de muncitor calificat(bucătar),  . . nivelul studiilor M/G, din cadrul Centrului de plasament nr. 6 Olteni; un post de psiholog practicant, nivelul studiilor S, în cadrul Centrului de reabilitare Baraolt; 0,5 post de muncitor calificat (bucătar), nivelul studiilor M/G, în cadrul Centrului de coordonare Baraolt; un post de educator, nivelul studiilor PL/M, în cadrul Centrului de sprijin pentru tinerii peste 18 ani Sfântu Gheorghe; un post de şef centru, nivelul studiilor S, din cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane  cu handicap Târgu Secuiesc;

De asemenea, DGASPC Covasna anunță scoaterea la concurs a unui număr de 15 posturi de educatori, cu nivelul studiilor S, în cadrul următoarelor compartimente / subunităţi: Centrul de Plasament „Borosnyay Kamilla” Târgu Secuiesc (5 posturi); CPRU „Prinţ şi Cerşetor” Sfântu Gheorghe (un post); Casele de tip familial 1, 2 şi 3 din Sfântu Gheorghe (3 posturi); și câte un post în cadrul Caselor de tip familial din Ilieni, Cernat, Întorsura Buzăului, Mereni, Tinoasa și Lunga.

Pentru înscrierea la concurs, candidații trebuie să depună un dosar care să conțină: cererea de înscriere la concurs, adresată conducătorului instituției publice organizatoare; o copie a actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz; copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor, dar și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului, solicitate de instituția publică; carnetul de muncă sau, după caz, adeverințele care atestă vechimea în muncă, în meserie și/sau în specialitatea studiilor, în copie; cazierul judiciar sau o declarație pe propria răspundere care să ateste că nu au antecedente penale, care îi fac  incompatibil cu funcția pentru care candidează; o adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată de către medicul de familie al candidatului sau de către unitățile sanitare abilitate, cu cel mult 6 luni înaintea derulării concursului; și un Curriculum Vitae.

Adeverința care atestă starea de sănătate a candidaților trebuie să conțină, în clar, numărul, data, numele emitentului și calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății. Candidatul declarat admis la selecţia dosarelor, care a depus la înscriere o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfăşurării primei probe a concursului.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să aibă cetățenie română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România; să cunoască limba română (scris și vorbit); să aibă vârsta minimă reglementată de prevederile legale; capacitate deplină de exercițiu; o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate; să îndeplinească condițiile de studii și după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs; să nu fi fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care i-ar face  incompatibili cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

În cazul postului de medic specialist,  candidatul trebuie să fi fost medic specialist confirmat în cel puţin una din specialităţile: medicină internă, medicină de familie, recuperare. De asemenea, în ceea ce privește postul de psiholog practicant, candidații trebuie să aibă studii universitare, licenţă absolvită cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul psihologic; vechime în muncă de minim 6 luni în specialitatea studiilor; să fie înscriși la Colegiul Psihologilor din România.

Pentru postul de psiholog specialist, candidații trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul psihologie; vechime în muncă minim 3 ani și 6 luni, în specialitatea studiilor; și de asemenea să fie înscriși la Colegiul Psihologilor din România.

Candidații care aplică pentru postul de educator, nivelul studiilor PL/M trebuie să aibă studii liceale şi/sau postliceale absolvite cu diplomă, iar cei care aplică pentru postul de educator, nivelul studiilor S, trebuie să dețină studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul știinţelor sociale sau umaniste, cu specializare în Pedagogie;

În ceea ce privește aplicarea pentru posturile de educator, cu excepţia postului de la Centru de sprijin pentru tinerii peste 18 ani, la prezentarea candidaților în vederea angajării, cei declaraţi admişi pe listele finale ale concursului  vor prezenta în mod obligatoriu o examinare psihiatrică, conform art. 151, alin. 1 din Legea nr. 272/2004 (r1) – privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, din care să reisă că este apt pentru a intra în contact cu copilul, în vederea exercitării profesiei.

Pentru ocuparea postului de şef de centru, candidații trebuie să aibă studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în cel puţin unul din domeniile: știinţe socio-umane, economice, juridice, sau administraţie publică și vechime în muncă de minim 2 ani în specialitatea studiilor.

Proba scrisă a concursului se va desfăşura pe data de  31 august (a.c.), de la ora 09:00, iar interviul va fi susţinut în data de 5 septembrie, de la ora 09:00, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna, din Sfântu Gheorghe, str. Presei nr. 8/A.

Candidații își mai pot depune dosarele de concurs, la secretariatul instituției, până pe data de 23 august,  între orele 08:00 – 16:00. Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la secretarul comisiei de concurs, telefon: 0267/ 317 464, persoană de contact Roşca Gabriella.

Condiţiile de participare și de angajare, cât şi bibliografia necesară în vederea participării la concurs sunt afişate la sediul instituţiei şi pe site-ul oficial al DGASPC Covasna: www.protectiasocialacv.ro.

Ioana Ardeleanu  

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail