Proaspăt învestit în funcția de primar al comunei Micfalău, Demeter Ferenc spune că obiectivele sale în acest mandat nu sunt unele mărețe, ci proiecte concrete, care pot fi realizate cu sprijinul consilierilor și al localnicilor.

Aflat la început de mandat, noul primar al comunei Micfalău a trecut deja prin „foc și apă”. După ce în cursul săptămânii trecute baza sportivă a comunei a fost afectată de un incendiu, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică, zilele trecute tânărul edil s-a confruntat cu inundațiile provocate de o ploaie torențială, care a afectat peste 250 de gospodării și circa 10 hectare de teren arabil. Cu toate acestea, Demeter Ferenc nu se lasă descurajat și spune că pornește încrezător în mandatul său, iar planurile pe care le are sunt realizabile și concrete. Acesta a vorbit în exclusivitate pentru cititorii ziarului „Mesagerul de Covasna” despre câteva dintre obiectivele pe care le are la început de drum.

„Am venit cu planuri foarte concrete la Micfalău. Am trei mari proiecte: canalizarea pe partea stângă a pârâului, pentru că în 90% din comună aceasta este făcută; reabilitarea dispensarului medical și din păcate am început mandatul și cu un incendiu, deci trebuie să reabilităm baza sportivă pentru că în proporție de 40% a ars din cauza unui scurt circuit la panoul electric. (…) Avem fonduri pentru aceste proiecte numai că trebuie să facem toate autorizațiile din nou, dar cel mai important proiect ar fi reabilitarea sistemului de apă, pentru că noi avem o rețea foarte veche. (…) În foarte multe comune nu a fost apă potabilă și încă mai există sate unde nu este, la noi rețeaua este veche de 40 de ani, e plină de noroi și trebuie să o reabilităm. Pentru asta vom depune un proiect european, care sperăm să câștige. Eu nu am promis lucruri mărețe în campanie, am promis concret, ceea ce pot să și realizez cu ajutorul consilierilor și cu ajutorul comunei.”

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență de la Micfalău va fi reînființat

Primarul spune că, în timpul mandatului său, dorește să reînființeze Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei, întrucât deși este existent și dispune de comandant și un lot, nu este funcțional la momentul actual și nu participă la concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă: „Chiar în campanie am spus că vreau să reînființez Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, și se vede că din păcate am avut dreptate, pentru că avem nevoie.” De câţiva ani, Consiliul Judeţean Covasna sprijină, în mod sistematic, mişcarea pompierilor voluntari, aceștia reprezentând un ajutor substanţial în cazul producerii unor incendii.

Ioana Ardeleanu . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail