Asociaţia Cultural Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”,  în parteneriat cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Școala Gimnazială din Zăbrătău, Asociația Culturală „Brâul Sitean” și Biblioteca Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului organizează astăzi, 17 iunie, a treia ediţie a Proiectului „Tradiţie şi culoare în ochii tăi, copile!” adresat elevilor de gimnaziu din zona comunei Sita Buzăului.

Pentru atingerea scopului de valorificare a culturii locale din zona Sita Buzăului, în cadrul proiectului vor fi derulate 4 ateliere de lucru la care elevii beneficiari direcţi vor participa prin rotaţie, împărţiţi în 4 grupe, după cum urmează: . . Atelierul „Pictură pe vase ceramice”, Atelierul „Quilling”; Atelierul „Modelaj lut” și Atelierul „Război de țesut”.

În cadrul fiecărei ture și atelier, elevii care vor realiza cele mai bune lucrări vor primi premii și diplome. Premiile au fost alese de organizatori în scopul încurajării elevilor de a-și petrece timpul liber în mod sănătos, prin activități meșteșugărești.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi amenajat un stand de informare privind efectele și riscurile consumului de tutun și alcool, și de promovare a alternativelor de viață sănătoasă.

Proiectul cultural „Tradiție și culoare în ochii tăi, copile!”, Ed. a III-a, se bucură de sprijinul financiar al Consiliului Județean Covasna.

 

Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni” 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail