. . Înscrierile în programul „Fii activ pentru Covasna” se află pe ultima sută de metri. Prin acest program, Fundația Comunitară Covasna (HKA) și-a propus să finanțeze proiecte care contribuie la întărirea parteneriatelor locale, proiecte care implică un număr cât mai mare de membri ai comunității și care contribuie la dezvoltarea acesteia.

Aflat la cea de-a patra ediție, programul își propune susținerea proiectelor şi programelor de dezvoltare comunitară – utile pentru comunitatea locală, promovarea activităţii de voluntariat, întărirea parteneriatelor locale și sprijinirea iniţiativelor noi. Fondul total de finanțare are valoarea de 25.000 de lei, iar finanțarea per proiect este de 1.500- 2.500 lei.

Înscrierea se realizează până luni, 20 iunie (a.c.), prin completarea unui formular – disponibil pe site-ul Fundației, www.hka.ro și prin transmiterea acestuia, împreună cu o serie de documente, către organizatori.

„Așteptăm proiecte mici, comunitare, în care comunitatea se implică pentru rezolvarea sau realizarea acestora și să aibă rezultate utile pentru comunitate. Deci, am dori să fie înscrise proiecte inovatoare, utile și susținute de către comunitate, pentru că acestea sunt sustenabile. Pot aplica, în primul rând, ONG-urile, dar și grupuri de inițiativă. Sunt niște condiții care trebuie îndeplinite; participanții trebuie să întocmească o aplicație, cu propunerea de proiect și anexele corespunzătoare, aplicație ce trebuie trimisă în format tipărit la sediul Fundației, precum și electronic, la adresa [email protected]. Încurajăm organizațiile să pregătească proiecte și să aplice la acest program. Cu cât mai mulți înscriși, cu atât mai bine!”, a transmis directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna (HKA), Bereczki Kinga.

Formularul de aplicare, descrierea programului și alte informații pot fi obținute accesând site-ul Fundației, www.hka.ro, secțiunea „noutăți” (http://hka.ro/index.php?lang=ro).

Rezultatele vor fi anunțate pe parcursul lunii iulie (a.c.).

**

Programul „Fii activ pentru Covasna” a fost inițiat în anul 2011 și s-a derulat până în 2013, timp în care au fost susținute 28 de proiecte, cu un fond total de 53.000 de lei.

Printre proiectele finanțate în cadrul edițiilor anterioare se numără proiecte  privind realizarea unui film despre stâlpii funerari din lemn sculptat, din Filia, editarea unei cărți de bucate tradiționale din Cernat, realizarea unui muzeu al cercetașilor, în Sfântu Gheorghe și a unui loc de joacă în Bodoș.

***

Fundația Comunitară Covasna (HKA) a fost înființată în anul 2010, la inițiativa unor întreprinzători locali și reprezentanți ai unor organizații civile, din fonduri private, în scopul de a dezvolta comunitatea locală.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail