Cu doar câteva zile înaintea vacanței de vară administratorii ștrandului municipal au anunțat deschiderea parcului de distracții acvatic. Deşi bazinul mare se află încă sub lucrări de modernizare, cei care doresc să se răcorească se vor putea bălăci într-unul din cele patru bazine mai mici.

Reprezentanții firmei „Sepsi ReKreativ”, cea în administrarea căreia se află ștrandul, baza de înot, dar și pârtia de schi de la Șugaș Băi și centrul de relaxare Șugaș Spa, au anunțat că începând din data de 18 iunie (a.c.) porțile ștrandului vor fi deschise pentru toți cei care vor dori să se răcorească în aer liber. Din păcate, aceștia au anunțat că lucrările de renovare ale bazinului mare nu au fost încă finalizate, însă cei interesați se pot bucura de unul dintre cele patru bazine de dimensiuni mai mici din incinta ștrandului.

„Sunt patru bazine: un bazin pentru copii cu o adâncime de 0,40 metri; un bazin cu tobogan cu o adâncime de 1,10 metri, iar toboganul are 5 metri; un bazin de senzații tot cu o adâncime de 1,10 metri; și un bazin mai mare cu o adâncime de 1,20 metri deocamdată. Bazinul mare încă nu este în funcțiune, pentru că încă nu sunt finalizate renovările, dar sperăm că în curând vor fi finalizate.” – a explicat Bartók Gabriella, directorul de marketing al „Sepsi ReKreativ”.

Prețurile nu diferă față de anii trecuți, astfel că doritorii vor plăti pentru un bilet lstandard 20 de lei, iar după orele 16:00 doar 15 lei. Studenții, elevii și pensionarii vor beneficia și anul acesta de reduceri, pe baza legitimațiilor. În cazul elevilor și studenților costul unui bilet este de 6 lei, iar pensionarii vor scoate din buzunar, pentru o zi la șatrand, 10 lei. Preșcolarii, grupurile de copii sau participanții la cursurile de înot, alături de instructori (minim 15 persoane), dar și persoanele cu dizabilități vor plăti pentru un bilet 5 lei. Taxa de închiriere a unui șezlong este de 10 lei, iar părinții copiilor sub 3 ani trebuie să știe că pentru aceștia intrarea este gratuită. Copii neînsoţiţi de un părinte sau de un însoțitor major nu vor avea acces în bazine. Accesul în incinta ștrandului se va face doar pe baza biletului de acces – tip brățară, pe care aceștia trebuie să o poarte pe toată durata şederii. Brăţările de acces sunt valabile numai pentru ziua în care au fost emise. De asemenea, ieşirea temporară din ştrand se poate face doar pe o durată de maxim 10 minute, după care utilizatorii trebuie să achiziționeze un nou bilet. Printre obligațiile pe care clienții ștrandului le au se mai numără: respectarea programului unității,  purtarea costumului de baie, folosirea duşurilor înainte de intrarea în bazine și respectarea indicaţiilor date de personalul de serviciu. Totodată, este interzisă introducerea sau aruncarea rezidurilor în apa bazinelor, introducerea băuturilor alcoolice în unitate, accesul cu produse alimentare sau băuturi, a obiectelor fragile care pot cauza tăieturi, leziuni, a animalelor de companie, dar și a obiectelor ilegale, intrarea în incinta bazei în stare de ebrietate sau sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanțelor halucinogene, cât și în cazul unor boli contagioase, în stare febrilă, în cazul unor răni deschise/ulceroase la nivelul pielii. Fumătorii se vor putea bucura de viciul lor doar în spațiile special amenajate.

Accesul copiilor sub 10 ani la toboganele din incinta ștrandului este permis doar pe baza unei declarații scrise a părintelui sau a unui însoţitor major, iar în timpul utilizării toboganelor este interzisă purtarea accesorilor precum ceasurile ori brăţările.

Ștrandul va funcționa luni, în intervalul orar 16:00 – 20:00, iar de marţi până duminică, în intervalul orar 10:00 – 20:00.

. . Și ștrandul din Baraolt ar putea să fie deschis în curând!

Administratorul  ștrandului din Baraolt spun că în cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, în perioada următoare locuitorii orașului se vor putea bucura și ei de înotul în aer liber: „Sezonul începe la începutul lunii iulie, și durează până la sfârșitul lunii spetembrie. Nu pot spune nimic mai exact din cauza faptului că deschiderea lui este influențată și de vreme, de aceea e pozibil ca ori la sfârșitul lunii, ori de săptămâna viitoare să poată fi deschis, dar este posibil să nu poată fi deschis. (…) Se preconizează peste o săptămână,  dacă vremea este de partea noastră. Acum, cum au fost ploile astea, nu prea puteam să ținem deschis din cauza faptului că temperatura apei e prea scăzută, și nu este rentabil. (…) Prețurile sunt aceleași care au fost, este o hotărâre de Consiliu Local pe baza căreia se pot cumpăra și abonamente pentru două săptămâni sau pentru o lună.”

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail