Peste 20 de tineri din județul Covasna s-au înscris în tabăra de voluntariat intitulată „Voluntar pentru comunitate” – organizată de Asociația „Caritas Alba Iulia”, la Șumuleu Ciuc.

Tabăra, organizată de „Caritas Alba Iulia”, anual, în diverse localități, are ca scop dezvoltarea comunității locale prin munca voluntarilor și prin implicarea localnicilor. Ediția de anul acesta, cea de-a XIII-a, se va desfășura în perioada 27 iunie – 1 iulie, la Casa „Jakab Antal” din Şumuleu Ciuc.

„La eveniment vor participa aproximativ 80 de voluntari, dintre care 24 provin din judeţul Covasna. Participanţii vor lucra șase ore pe zi, în intervalul 8.45- 14.45, ajutând la renovarea Centrului Multifuncțional Șumuleu (aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului- DGASPC), dar și la renovarea Casei <<Jakab Antal>> din Șumuleu şi a Centrului de zi <<Sfântul Augustin>> din Miercurea-Ciuc. Astfel, voluntarii dau o mână de ajutor pentru buna desfășurare a diferitelor programe sociale. După prânz şi repaus, voluntarii pot participa la activități printre care la prezentarea unui discurs despre drepturile tinerilor, la un curs de acordare de prim ajutor, la un workshop (n.r. – atelier) de artizanat, prezentări din istoria Şumuleu Ciuc.” – a declarat reprezentanta „Caritas Alba Iulia” – manager zonă – în cadrul filialei Covasna, Hubbes Kinga.

Potrivit acesteia, ediția de anul acesta a taberei este organizată cu ajutorul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc şi al Consiliului Local Municipiului Odorheiu Secuiesc.

Informații suplimentare pot fi aflate accesând site-ul www.youngcaritas.ro.

***

Anul trecut, tabăra de voluntariat organizată de Caritas Alba Iulia s-a derulat la Petroșani, reunind 141 de voluntari, din cinci județe, dar și din străinătate, care au lucrat, în total 3.786 de ore.

Ana Alina Costache . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail